Fórmula 1

Bottas guanya a Bakú i torna a ser el líder del mundial

Fórmula 1. Els Mercedes sumen un nou doblet en el GP de l’Azerbaidjan, al davant de Vettel, i el pilot finlandès avantatja el seu company Hamilton d’un punt en la general del campionat

La ratxa de Mercedes en el començament del curs no té aturador. Valtteri Bottas ha guanyat aquesta tarda el GP de l’Azerbaidjan, al davant del seu company Lewis Hamilton, que ha creuat la meta a poc més d’un segon de l’altre W10. El tercer esglaó del podi se l’ha endut Sebastian Vettel, però el Ferrari ha entrat a gairebé 12 segons i en cap moment ha amenaçat la victòria de l’estrella de tres puntes.

Aquest nou triomf ha estat el quart doblet seguit de Mercedes en les quatre primeres cites del curs, amb dues victòries per a Hamilton i dues per a Bottas. Amb el resultat d’avui, el pilot finlandès torna a liderar la general del mundial, amb un sol punt d’avantatge sobre Hamilton (87 a 86).

Malgrat el domini dels Mercedes, la cursa ha estat prou emocionant, per la pressió de Hamilton sobre Bottas en les últimes voltes i per l’actuació de Charles Leclerc, que ha sortit vuitè i en la primera tirada de la cursa ha palesat un gran ritme amb el pneumàtic mitjà, quan tots els capdavanters muntaven el tou. El pilot monegasc de Ferrari s’ha enlairat fins al primer lloc abans de fer la primera aturada a boxs, però el seu ritme ha caigut força quan les rodes han dit prou. Quan s’ha aturat per fi, ha quedat relegat al cinquè lloc, rere Bottas, Hamilton, Vettel i Max Verstappen (Red Bull), posició que ha mantingut fins al final. Si més no, quan faltaven tres voltes ha fet una segona aturada, ha muntat el joc nou de rodes toves que no va poder usar en la Q3 –va tenir un accident tot just començar– i s’ha endut el puntet de la millor volta en la penúltima (1:43.009), un segon rodó més ràpid que el vencedor en el mateix gir.

La resta de posicions dins dels punts han estat per a Sergio Pérez (Racing Point), Carlos Sainz (McLaren) –primers punts del curs per a ell–, Lando Norris (McLaren), Lance Stroll (Racing Point) i Kimi Räikkönen (Alfa Romeo), que ha puntuat per quarta cursa seguida a pesar que ha hagut de sortir des del carrer de boxs, arran d’una infracció tècnica durant els entrenaments.

Durant la cursa han sovintejat els avançaments, sobretot en la llarga recta principal, i només hi ha hagut una neutralització virtual, quan faltaven poc més de deu voltes i Pierre Gasly, aleshores sisè, ha tingut una avaria mecànica. Tanmateix, l’incident més curiós ha estat la topada entre Daniel Ricciardo (Renault) i Daniïl Kviat (Toro Rosso), quan l’australià s’ha passat de frenada mentre intentava superar el rus. Amb els dos cotxes aturats en l’escapatòria del tercer revolt, el Renault ha envestit el Toro Rosso fent marxa enrere per reincorporar-se a la pista. Tots dos han hagut de plegar, pels desperfectes.

La pròxima cita del curs serà el GP de Catalunya, al Circuit de Barcelona-Catalunya, a Montmeló, d’aquí a quinze dies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)