Fórmula 1

Bottas esdevé l’amo del Circuit de Barcelona-Catalunya

Fórmula 1. El pilot finlandès de Mercedes bat el rècord absolut de Montmeló amb un registre estratosfèric en la Q3. Hamilton, sis dècimes més lent, compartirà la primera línia de la graella amb el líder del mundial

Valtteri Bottas ha continuat aquesta tarda amb el seu domini al Circuit de Barcelona-Catalunya. El pilot finlandès de Mercedes ha cedit l’entrenament lliure matinal al seu company Lewis Hamilton, després de fer una virolla en el cinquè revolt i plantar el W10 número 77 a la graveta. Però en l’entrenament qualificatiu no ha deixat ni les engrunes. Bottas ha estat l’únic a rodar en 1:16 en la Q1, i en 1:15 en la Q2 i la Q3. El seu registre en la tercera mànega, 1:15.406, ha batut folgadament el rècord absolut de Montmeló, que havia establert Hamilton en la Q3 de l’any passat (1:16.173). La volta definitiva del pilot anglès en la Q3 ha estat força erràtica. Ha anat llarg a La Moreneta i sortint de la zona de l’Estadi, la qual cosa l’ha relegat a més de sis dècimes de l’altra fletxa de plata, però tot i això s’ha classificat segon. Ha estat la tercera posició preferent seguida de Bottas el 2019, i la setena seguida de Mercedes al Circuit.

Els Ferrari no han pogut parar els peus als Mercedes. Sebastian Vettel ha estat tercer, a 1.1 de la pole. Encara pitjor li ha anat a Charles Leclerc. El pilot monegasc ha hagut de cremar dos jocs de rodes per sortir de la Q2, després d’un lleuger error a la zona de l’Estadi. Només ha pogut fer un intent en la Q3 i ha estat cinquè, superat pel millor Red Bull, de Max Verstappen.

Pierre Gasly ha estat sisè, amb el segon Red Bull, al davant dels competitius Haas de Romain Grosjean i Kevin Magnussen. Daniel Ricciardo (Renault) ha fet el desè millor temps en la Q3, però arrencarà tretzè perquè arrossega tres llocs de sanció a la graella, per haver envestit Kviat a Bakú.

En la Q2 han caigut Lando Norris (McLaren), Alex Albon (Toro Rosso), Carlos Sainz (McLaren) –ha anat llarg al revolt 12, a l’Estadi, i ha saltat la xicana en volta definitiva de la mànega–, Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) i Sergio Pérez (Racing Point).

El president Torra, demà al Circuit

La víctima més il·lustre de la Q1 ha estat Nico Hülkenberg , que ha sortit de la pista en el quart revolt i ha trencat l’aleró davanter del Renault. Tot i que ha pogut tornar a boxs i reprendre la sessió, li han faltat 19 mil·lèsimes per superar el primer tall, desbancat pel seu company Daniel Ricciardo, que després s’ha colat en la Q3.

L’últim lloc de la graella l’ocuparà George Russell, que ha hagut de canviar la caixa de canvis –cinc llocs de sanció– després de l’accident que ha tingut en l’entrenament lliure d’aquest matí, al mateix indret de l’error de Hülkenberg.

La cursa arrencarà demà a les 15.10 h. Uns minuts abans arribarà al Circuit el president de la Generalitat, Quim Torra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)