Motociclisme

Sobradament preparat

Motociclisme. Marc Márquez fa la posició preferent en el GP de França de Moto GP a pesar de caure dos cops en una pista feixuga pel plugim. Viñales és només onzè i Rins, dinovè

Marc Márquez va demostrar ahir que té ben cobert tot el ventall d’opcions que pot oferir avui la pista de Le Mans amb vista a la disputa del GP de França de Moto GP. Divendres va preparar la cursa sobre sec i només Maverick Viñales va mostrar un ritme tan competitiu com el del 93. Ahir el plugim més o menys constant a Le Mans va complicar força el pilotatge, però el Tro es va endur la tercera posició preferent del curs malgrat que va caure dues vegades. El català va igualar les 55 poles en la categoria reina de Valentino Rossi i ja només té al davant les 58 de Mick Doohan. En canvi, Mack només va ser onzè, mentre que Àlex Rins, segon en la general rere el cerverí, no va poder sortir de la Q1 i és dinovè en la graella, el quart per la cua.

En el quart entrenament lliure, just abans del qualificatiu, el líder del mundial va anar a terra quan tot just havia sortit de boxs, amb rodes de sec massa fredes sobre la pista molla, però un cop va haver canviat de moto va ser el més ràpid del grup amb les d’aigua (1:39.777). En la Q2, va veure que el plugim refermava, així que va fer un primer temps de referència (1:40.952) que ja el va col·locar a la pole provisional. Tot seguit, va tibar a totes i va caure.

Tanmateix, en comptes d’aturar-se a boxs i agafar la segona moto, va continuar fent voltes fins al final de la sessió. “Intuïa que ningú milloraria el temps i volia continuar rodant perquè en la cursa podem tenir aquestes condicions”, va explicar. Rere seu es van classificar les Ducati de Petrucci i Miller, tots dos a la primera línia per primer cop aquest any.

Per la seva banda, Viñales va ser l’onzè en la Q2, només al davant de Pol Espargaró, que va anar a terra abans d’haver fet un temps. L’empordanès havia liderar el tercer lliure, al matí, quan més havia plogut. En la Q2 se la va jugar sortint de boxs amb rodes llises, igual que els seus companys de Yamaha Rossi –havia passat el tall de la Q1 gràcies a aquesta tàctica, al contrari que Rins– i Fabio Quartararo, però tots tres van haver de fer marxa enrere. El segon millor català va ser Aleix Espargaró, novè.

En Moto 2, Àlex Márquez va entrar en la primera línia per tercera cursa seguida, amb Xavi Vierge cinquè. En Moto 3, Albert Arenas surt catorzè.

PROTAGONISTES

Sabia que havia de tibar en la primera volta, amb menys aigua a la pista. Era un dia per fer la ‘pole’ o ser el dotzè
Marc Márquez
Al matí m’he sentit còmode, però en el quart lliure, amb menys aigua, la pista lliscava més. En la Q1 hem errat la tàctica
Àlex Rins

LA DADA

6
caigudes
acumula Marc el 2019, incloent-hi dues ahir: una en cursa (EUA), i una al carrer de boxs, a Jerez

Alcoba, tercer en la cursa del mundial júnior

El tortosí Jeremy Alcoba va entrar tercer en la cursa del mundial júnior de Moto 3 a Le Mans, dominada de punta a punta per Yuki Kunii. José J. García va superar el del RACC en l’última volta. Alcoba és ara el segon de la general, amb 57 punts, rere Kunii (70). Xavier Artigas, setè ahir, és tercer (53). Gerard Riu va entrar quinzè.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)