Motociclisme

Victòria de Marc Márquez en l’última volta

Motociclisme. El pilot cerverí avança Fabio Quartararo i guanya el GP de San Marino de Moto GP, amb Maverick Viñales tercer i caiguda d’Àlex Rins

Marc Márquez (Honda) ha guanyat el GP de San Marino de Moto GP després d’avançar Fabio Quartararo (Yamaha) en l’última volta de la cursa de Misano, l’única volta que ha liderat en tot el gran premi. Ha estat la setena victòria del curs del cerverí, i la 77a de la seva carrera en el mundial en totes les categories. Ha deixat enrere Mike Hailwood (76) i ja és el quart pilot amb més triomfs de la història, rere Giacomo Agostini (122), Valentino Rossi (115) i Ángel Nieto (90). A més, ha estat només la cinquena de les 51 victòries del Tro en la categoria reina des de més enllà de la primera línia de la graella.

Ha estat una gran victòria del català en un escenari més propici a les Yamaha, que han ocupat les posicions segona a cinquena rere l’Honda del 93. El cerverí ha avançat el francès en el primer revolt de l’última volta, però Quartararo s’hi ha tornat de seguida i Márquez ha fet l’avançament definitiu en el vuitè revolt.

El tercer esglaó del podi se l’ha endut Maverick Viñales, primer líder fins que Quartararo l’ha avançat en la tercera volta. L’empordanès s’ha despenjat a tres segons dels punters, però en les últimes voltes els ha encalçat i ha creuat la meta a 1.6.

Rossi i Franco Morbidelli han entrat quart i cinquè, al davant de la primera Ducati, d’Andrea Dovizioso, sisè. Pol Espargaró (KTM) ha rodat tota la cursa en les posicions d’honor i ha estat setè, a 20 segons. Per la seva banda, Àlex Rins (Suzuki) ha caigut en la volta 15 (de 27), quan acabava d’avançar el pilot vallesà. Aleix Espargaró (Aprilia) ha estat dotzè; Tito Rabat (Avintia Ducati), tretzè, i Jorge Lorenzo (Honda), catorzè, a 47.2.

En la general del campionat, Márquez suma 275 punts, 93 més que Dovizioso.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)