Trial

Sanció per dopatge per a Jeroni Fajardo (Gas Gas)

Motor. El positiu per heptaminol del pilot de Caldes de Malavella és del 2018 i la FIM li retira els resultats d’un any, fins a la setmana passada

“Fa temps que hi estic darrere, d’això. I el resultat final ha estat bastant bèstia”, diu Jeroni Fajardo (1985, Caldes de Malavella) en referència la sanció per dopatge anunciada per la FIM (Federació Internacional de Motociclisme) divendres. Una suspensió de dotze mesos per dopatge que el pilot de Gas Gas acabava de complir, amb caràcter retroactiu i segons la qual se li anul·laven els resultats esportius del 16 de setembre del 2018 al d’aquest 2019.

Fajardo, que hauria acabat tercer a la general del mundial, va donar positiu per heptaminol –un vasodilatador que fa les funcions d’estimulant cardíac– en un control fet el 2018 a Arco di Trento (Itàlia). El resultat amb la substància prohibida se li va comunicar el 23 gener, al pilot gironí, que assegura no haver recorregut a cap producte dopant en 19 anys competint al més alt nivell, com ho certifiquen els múltiples controls als quals s’ha sotmès. El pilot de Gas Gas es va posar en mans d’especialistes per explicar l’aparició en la mostra. La ingesta d’octodrina, en un suplement nutricional que no n’especificava la presència en el prospecte, el mateix dia del control i metabolitzat pel seu organisme mitjançant un procés d’hidroxilació, és el desencadenant del positiu, segons va demostrar ell mateix en la seva defensa.

“La realitat és el que compta. Estem treballant amb Gas Gas per renovar” diu Jeroni Fajardo, a qui la FIM no impedeix competir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)