Motociclisme

Àlex Márquez podria ser el relleu de Lorenzo a Honda

Motor. El director d’equip admet que el campió del món de Moto 2 és en la reduïda llista de candidats per acompanyar Marc Márquez el 2020

L’inesperat anunci de la retirada de Jorge Lorenzo ha tingut un rellevant efecte col·lateral. La segona moto de l’equip oficial HRC Honda per al mundial del 2020 de Moto GP ha quedat lliure. El ventall de possibles aspirants el lideren l’experimentat pilot francès Johann Zarco (1990), que va començar el curs com a pilot oficial de KTM però va fer el salt a Honda LRC al Gran Premi d’Austràlia, i l’actual campió de Moto 2, Àlex Márquez, el germà del vuit vegades campió del món. Si a Honda s’escolta l’opinió de Marc Márquez –ha fet mèrits perquè sigui així– Àlex ja tindria coll avall el salt a Moto GP i en el millor equip del mundial. Tot i que té contracte amb l’equip Estrella Galicia de Moto 2 per al 2020, el director d’equip d’Honda, Alberto Puig, ha reconegut que l’opció de fitxar Àlex Márquez està sobre la taula: “Cal valorar-lo pels seus mèrits propis, no pel seu cognom. En la llista hi és ell i també Zarco, però també n’hi ha d’altres.”

El mundial acaba demà a Xest i dimarts Honda ja farà un test a Xest amb Marc Márquez amb la nova RC213V i ja veurem si amb un segon pilot.

“No he negat mai que el meu somni sempre ha estat competir amb o contra el meu germà a Moto GP; està preparat després de ser campió a Moto 2, però el seu fitxatge per Honda o per qualsevol altre equip no depèn de mi sinó de l’escuderia i d’ell mateix”, admet Marc Márquez.

Àlex Màrquez, per la seva banda, considera que és un “orgull” que Puig hagi parlat d’ell com a possible substitut de Lorenzo, però més enllà d’això no hi vol pensar. “Jo ja he fet el treball a la pista; he fet la millor temporada que he pogut i quan els resultats acompanyen apareixen noves oportunitats.”

PROTAGONISTA

L’Àlex està preparat per fer el salt, però fitxar-lo no depèn de mi sinó de l’equip i ell mateix
Marc Márquez
HRC HONDA

Quartararo, el més ràpid

Dues voltes ràpides en l’últim tram dels entrenaments van permetre a Fabio Quartararo (Yamaha) establir el temps de referència en la primera jornada d’entrenaments a Xest (1:30.735), lleugerament més ràpid que Maverick Viñales (1:30.883) i Marc Márquez (1:30-974). El protagonista negatiu de la jornada va ser Valentino Rossi, que va anar per terra dues vegades. Al matí ho va fer en el quart revolt i a la tarda en el desè, quan faltava mitja hora per al final de la sessió. Rossi ha caigut aquesta temporada vuit vegades, les mateixes que en tot el 2019.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)