Dakar

Una trentena de catalans, atrets pel desert saudita

Dakar. Laia Sanz, Joan Pedrero, Gerard Farrés, Nani Roma, Isidre Esteve i els copilots Lucas Cruz, Marc Coma i Àlex Haro, entre els més destacats

Un total de 22 vehicles de la caravana de 349 motos, quads, SxS (buguis lleugers), cotxes i camions inscrits en el Dakar 2020, que arrenca demà a l’Aràbia Saudita, tenen participació catalana. Són quatre motos, quatre SxS, nou cotxes i cinc camions, quinze dels quals amb pilot català. Només en quads no hi ha cap català, però sí el balear Toni Vingut.

En motos, Laia Sanz i Joan Pedrero (nou i onze Dakars, respectivament) obren la llista, al costat del debutant Jaume Betriu i el privat Pep Mas. No hi serà, però, Oriol Mena, desè el 2019, lesionat fa un mes, mentre s’entrenava.

En SxS, Farrés i Monleón formen un dels equips favorits. En cotxes, Nani Roma, segon el 2019, i Dani Oliveras aspiren al top 5 amb el nou Borgward, mentre que Isidre Esteve i Txema Villalobos somien amb el top 15. A més del veterà Xavi Foj i de Joan Font, debuta el matrimoni de Bellaterra format per Jordi Queraltó i Petra Zemánková.

En camions, destaca l’andorrà Albert Llovera (Iveco), acompanyat per Ferran Marco i Marc Torres. No hi falta el popular 6x6 de KH-7, amb Jordi Juvanteny, José Luis Criado i Xavi Domènech, ni el veterà Rafa Tibau, mentre que Jordi Esteve i Francesc Ester debuten al volant de sengles camions.

LES XIFRES

32
catalans
en 22 vehicles competeixen en el Dakar, d’un total de 573 pilots i copilots (349 vehicles).
29
Dakars
acumula Xavier Foj, els mateixos que José Luis Criado (25 com a copilot de Juvanteny).

Els copilots, peça clau

En cotxes, tres copilots catalans formen part dels dos equips més potents. A Toyota, Àlex Haro, segon el 2019 amb Nani Roma, acompanya Giniel de Villiers, mentre que Marc Coma, cinc cops vencedor en moto i antic director esportiu de la prova, s’estrena al seient de la dreta com a copilot del bicampió de F-1 Fernando Alonso. A Mini, Lucas Cruz repeteix al costat de Carlos Sainz. En SxS, el pilot de motos Marc Solà, divuitè el 2019, és el copilot del patró de l’equip gironí FN Speed Santi Navarro, mentre que Xavi Blanco acompanya l’excampió de ral·lis espanyol Chus Puras.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)