Fórmula 1

Vettel no renova i deixarà Ferrari al final del 2020

Fórmula 1. Totes dues parts diuen que la decisió ha estat de mutu acord i el pilot alemany explica que no ha estat per diners

Sebastian Vettel i l’escuderia Ferrari han arribat a un acord per no renovar el contracte actual i el pilot alemany deixarà l’escuderia italiana a finals d’aquesta temporada. Sebastian Vettel va arribar a Ferrari l’any 2015 i hi ha complert dos contractes de tres anys. En les cinc temporades que ha disputat fins ara amb l’escuderia italiana l’alemany ha estat present en 102 grans premis i n’ha guanyat catorze. Sebastian Vettel no ha estat campió mundial de fórmula 1 amb Ferrari, però dos cops n’ha estat el subcampió (2017 i 2018).

“Per aconseguir els millors resultats possibles en aquest esport és vital que totes les parts treballin en perfecte harmonia. L’equip i jo ens hem adonat que ja no existeix un desig comú de continuar junts més enllà de la present temporada”, ha explicat Sebastian Vettel, que també ha volgut deixar clar que no ha estat per diners: “L’apartat financer no ha jugat cap paper en aquesta decisió conjunta.” El pilot alemany s’ha mostrat agraït a l’escuderia italiana pel temps que ha estat amb ells i ha dit que el seu objectiu és acabar la temporada amb Ferrari i tornar a compartir bons moments.

Mattia Binotto, director gerent de la gestió esportiva i director de l’equip, ha explicat en una nota de premsa de Ferrari: “És una decisió conjunta que les dues parts consideren que és el millor. No ha estat una decisió fàcil per la vàlua de Sebastian com a pilot i persona, i no hi ha hagut una raó especifica que portés a aquesta decisió, només el fet que ambdues parts vo€lien agafar camins diferents per arribar als seus objectius.”

El seu company a l’equip, el monegasc Charles Leclerc, se n’ha acomiadat en les xarxes socials i ha dit que mai havia après tant com amb ell de company i li ha donat les gràcies. També ha recordat els moments de tensió que han tingut en algunes pistes, que alguns no van acabar com els dos volien, però que en tot moment hi ha haver respecte entre ells, encara que no es veiés així des de fora.

Hamilton, pendent de renovar

Lewis Hamilton finalitza el seu contracte amb Mercedes a finals d’aquest any i encara està pendent de renovar. El britànic i l’escuderia alemanya negocien i sembla que les dues parts volen continuar juntes en el projecte, però la pandèmia del coronavirus i el fet que no hagi començat el mundial ho ha aturat. S’haurà d’esperar una mica més per saber el futur del sis vegades campió mundial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)