Motociclisme

Fabio Quartararo obre el compte a Moto GP i Marc Márquez s’estavella en plena remuntada

Motociclisme. Márquez ha salvat una caiguda quan liderava la cursa a 20 voltes, ha remuntat del setzè al tercer i ha acabat al terra a quatre voltes per acabar

Fabio Quartararo ha aconseguit el primer triomf a Moto GP, tot i un mal inici, i dóna la primera victòria a França en la història de la categoria. Ho aconsegueix després de signar set posicions preferents, les tres darreres seguides, en una cursa que serà recordada per l’actuació de Márquez, retirat amb un cop al canell dret quan era tercer i havia recuperat posicions des del setzè després de salvar miraculosament una caiguda. Viñales ha acabat segon i Pol Espargaró sisè. El Diablo ja és el pilot més jove en guanyar a Moto GP, superant Rossi, en fer-ho amb 21 anys i 90 dies.

“És el millor moment de la meva vida, és estrany corre sense els aficionats i la cursa va dedicada a ells i totes les persones que han patit per la COVID-19” ha dit el vencedor.

Des del principi

Maverick Viñales s’ha posat de seguida al davant amb Marc Márquez seguint-lo de prop i amb un ensurt inicial al vuitè revolt. El rosinc ha imposat un ritme molt dur i els dos primers han obert forat amb més d’un segon de marge i un primer cos a cos amb el cerverí passant, Viñales recuperant el lloc i el campió de nou al davant tot i els intents de l’aspirant.

Miller, que sortia cinquè, s’ha consolidat al tercer lloc amb Quartararo, que sortia primer i de seguida ha perdut posicions, darrere mentre Pol Espargaró es posava setè i, Aleix, se n’anava al terra.

Salvada

Marc hi ha posat emoció al revolt quatre, d’esquerres, després de fer volta ràpida. Estava literalment al terra i ha anat a parar a la grava des d’on ha mostrat de nou la perícia per poder-se recuperar un cop la roda del davant li havia fallat, a més de 150 per hora i una inclinació superior als 60 graus.

A 20 voltes per acabar, iniciava la remuntada des del setzè lloc. Al cap d’una volta cedia 9 segons a Viñales, que consolidava el segon respecte Quartararo, segon.

Un error de Viñales ha permès Quartararo recuperar el lideratge inicial i de seguida Maverick ha perdut un segon respecte el francès, caient al tercer lloc darrere Miller.

Márquez anava recuperant volta a volta, quasi un segon en cada gir, amb volta ràpida tot i dur pilots al davant a 14 per acabar i desè.

Fàcil

Valentino s’ha obert molt en la primera aproximació de Márquez, que ha aprofitat el pneumàtic tou del davant de les Yamaha oficial per passar fàcil.

Pol Espagaró, a deu voltes pel final, anava cinquè darrere Dovi amb la seva KTM i seguint el pilot de Ducati.

El cerverí ha vist el podi a prop després d’un avançament doble, a vuit voltes i rodant amb el mateix temps que Quartararo, controlant la cursa amb més de tres segons sobre Miller. El 93 ha superat Pol a 7 voltes per acabar i quan s’ha trobat el subcampió dels tres darrers anys l’ha superat, al límit i per posar-se quart a sis per la bandera de quadres.

Miler ha estat l’únic en plantar cara a Márquez quan el campió s’ha posat tercer. L’australià l’ha avançat però no ha pogut mantenir el lloc de podi i, a cinc voltes, tenia Viñales segon i Quartararo a 5,5 segons.

Mal de veritat

Márquez ha acabat al terra en el tercer revolt, sortint disparat per sobre la moto a quatre voltes i amb clares mostres de dolor al braç dret. Al l’espatlla que el va fer passar per la sala d’operacions a l’hivern i al canell pel cop que s’ha fet amb la moto.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)