Motociclisme

Marc Márquez s’opera demà conscient que el mundial s'aguanta per un fil

Motor.

Marc Márquez (Repsol Honda) sabrà demà la magnitud de la tragèdia que suposarà en les properes setmanes la recuperació de la fractura del terç mitjà de l’húmer –a la part alta del braç dret– que es va fer diumenge mentre intentava una remuntada impossible des del darrer lloc fins al primer, que ocupava Fabio Quartararo. El primer diagnòstic és dels metges de Márquez, Xavier Mir i Ángel Charte.

Els metges del pilot català, que s’operarà a Barcelona, ja ha avisat que el trencament podria anar acompanyat d’una parèsia del nervi que es troba en aquesta zona, fet que perjudicaria el procés de recuperació. Es dona per fet que el campió del món serà baixa en la segona cursa, aquesta mateixa setmana, també al circuit Ángel Nieto de Jerez. Una reaparició a Brno (9 d’agost) sembla precipitada, fet que en un mundial com aquest –només 13 curses– el deixa pràcticament fora de la lluita d’un campionat en què les Yamaha han començat en plena forma.

Márquez, que abans del mundial ja va ser operat d’una lesió a l’espatlla, va demostrar a Jerez que encara és el més ràpid de la categoria però va cometre dues errades que un campió no es pot permetre, la primera la va salvar per la seva perícia incomparable sobre la moto però la segona, quan es va veure a l’alçada de Viñales, se l’hauria pogut estalviar perquè un tercer lloc (16 punts), a mig termini, era un gran resultat per al pilot de Cervera, que en pista devia calcular que aquest 2020 el pilot que pot marcar la línia és Quartararo.

En els boxs d’Honda Repsol la situació va ser de crisi total. Ho va resumir el germà de Marc, Àlex: “Sap que s’ha fet mal de veritat i està molt preocupat.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)