Més motor

Nomenen Maria Teixidor nova presidenta del circuit Barcelona-Catalunya

Motor.

La nova presidenta del circuit Barcelona-Catalunya és Maria Teixidor, que ha estat nomenada aquest matí pel Govern. Substitueix Vicenç Aguilera que va ser el president des de l’any 2011 fins el passat mes de gener que va plegar per motius personals, tot i que en el rerefons i hi havia les diferències de criteri amb la consellera d’Empresa Àngels Chacon. En aquest període el president ha estat, de manera interina, Josep Mateu, president del RACC (un dels altres accionistes del circuit).

L’advocada i emprenedora Maria Teixidor és coneguda perquè havia estat directiva del FC Barcelona, i va deixar el seu càrrec l’abril passat per discrepàncies amb la directiva en la gestió del Barçagate.

Els canvis que s’estan fent en la cúpula del circuit Barcelona-Catalunya també afecten el director del circuit, Joan Fontseré, que no continuarà en el càrrec. El nou director del circuit serà Josep Lluís Santamaria. Tots els nomenaments s’han de ratificar en el consell d’administració, però no es preveuen problemes ja que la Generalitat és l’accionista majoritari amb molta diferència.

Tot aquest procés arriba a poques setmanes de la disputa al circuit del GP de fórmula 1 (16 d’agost) i de MotoGP (27 de setembre) amb el rerefons de la negociació del nou contracte amb Liberty, el propietari dels drets de la F-1, que havien conduït primer Aguilera i més tard Fontseré.

L’acord de govern d’avui especifica els apunts biogràfics de la pròxima cúpula del circuit:

Maria Teixidor, llicenciada en Dret per la Universitat Pompeu Fabra, és advocada i mediadora especialitzada en propietat intel·lectual, industrial, gestió de llicències i drets immaterials i Compliance. La seva trajectòria professional s’ha desenvolupat en empreses com Vuca Solutions o el despatx Roca Junyent, i també és creadora d’eines tecnològiques legals (LegalTech) per a empreses, organitzacions i per a l’àmbit educatiu. En l’àmbit de l’esport, entre 2015 i 2020 ha format part de la junta Directiva del Futbol Club Barcelona, on ha exercit càrrecs com la Secretaria, responsable del futbol femení o la Vicepresidència i Secretaria de la Fundació. També és membre de la Junta de l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya.

Josep Lluís Santamaría és llicenciat en Geologia per la Universitat de Barcelona i màster en Prevenció de Riscos Laborals, i la seva trajectòria professional s’ha desenvolupat en el món de la consultoria i els estudis per a la construcció. En l’àmbit de l’esport, Santamaria és oficial d’automobilisme amb més de 30 anys d’experiència, i ha estat vinculat al Circuit de Barcelona-Catalunya des de la seva inauguració, l’any 1991, on ha dirigit curses i on forma part de la Comissió de seguiment esportiu. Santamaria, que també és vicepresident de la Federació Catalana d’Automobilisme (FCA) i és president dels oficials d’automobilisme tant de la FCA com de la federació espanyola d’automobilisme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)