Fórmula 1

Triomf per capítols

Motor. Lewis Hamilton es retroba amb la victòria, la 90a en el seu palmarès, en el GP de la Toscana de Fórmula 1, en una cursa amb molt accidentada i amb tres sortides des de la graella

Lewis Hamilton (Mercedes) s’ha retrobat amb la victòria, la 90a en el seu historial, en l’accidentat GP de la Toscana, una autèntica cursa de supervivència per capítols, amb molts incidents i que va tenir fins a tres sortides des de la graella. L’hexacampió mundial i líder del campionat va creuar la meta al davant del seu company d’equip, el finès Valtteri Bottas, en un nou doblet de Mercedes, i del tailandès Alexander Albon (Red Bull), que va aconseguir el seu primer podi en Fórmula 1.

En la sortida, Bottas li havia guanyat la partida a Hamilton, i Verstappen també, però el monoplaça del neerlandès va perdre potència i va acabar a la grava després d’una topada. A partir d’aquí, va sortir el cotxe de seguretat i la prova entrava en una nova dimensió, però els ensurts van continuar. El cotxe de seguretat va apagar els llums de represa de la cursa en l’últim revolt del circuit, excessivament tard, i de retruc va provocar una topada en cadena per efecte dòmino. En plena recta d’acceleració van topar a causa del diferencial de velocitat Latifi, Giovinazzi, Sainz i Magnussen, un incident que podia haver tingut conseqüències tràgiques. Tot seguit, onejava la bandera vermella amb només tretze monoplaces en competició. Hamilton va aprofitar la segona oportunitat en la segona sortida de la graella, ara rere Bottas, per recuperar el lideratge, impulsat per l’aspiració en el primer revolt. Leclerc va sortir tercer, però els tifosi van veure ben aviat que tot plegat era un miratge. El pilot de Ferrari veia impotent com Stroll, Riciardo, Albon i Pérez el superaven sense miraments. El guió de la cursa encara es guardava un últim cop de teatre. Stroll va tenir un accident en la volta 44 i va provocar que tornés a sortir el cotxe de seguretat, amb bandera vermella. En la tercera sortida, ara amb dotze vehicles en competició, l’emoció la va posar Ricciardo, que va superar Bottas i es va col·locar momentàniament en segon lloc. El pilot de Mercedes va recuperar la plaça en la volta següent i ja la va mantenir fins al final. De fet, el pilot de Renault no va poder controlar l’embranzida d’Albon, que marxava a tota velocitat i va aconseguir la tercera plaça d’honor.

GP de la Toscana
1r L. Hamilton (Mercedes) 2h19:35.060
2n V. Bottas (Mercedes) a 4.880
3r A. Albon (Red Bull) a 8.064
4t D. Ricciardo (Renault) a 10.417
5è S. Pérez (Racing Point) a 15.650
Mundial
1r L. Hamilton (Mercedes) 190
2n V. Bottas (Mercedes) 135
3r M. Verstappen (Red Bull) 110
4t L. Norris (McLaren) 65
5è A. Albon (Red Bull) 63
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)