Motociclisme

Maverick Viñales repeteix

Motor.El rosinc vola amb la seva Yamaha, aprofita la penalització a Bagnaia i torna a signar la posició preferent de Moto GP al circuit de Misano

El rosinc Maverick Viñakles (Yamaha) va completat una darrera volta fabulosa i es va endur la posició preferent del Gran Premi de l’Emilia Romagna, la setena cursa del mundial de Moto GP. Viñales, que ja va obtenir la posició preferent el cap de setmana passat en el mateix escenari, va fer un temps d’1:31.077 amb què ha establert el nou rècord del circuit, que ell mateix tenia des del cap de setmana anterior. L’italià Francesco Bagnaia, que havia estat el més ràpid en les dues sessions de lliures del matí, va ser penalitzat per haver excedit els límits del circuit, després de marcar un registre estratosfèric d’1:30.973 que va ser invalidat. El jove italià sortirà des de la cinquena posició amb un millor temps d’1:31.313. El segon lloc se’l va endur l’australià Jack Miller (Ducati), amb 1:31.153, per davant del francès Fabio Quartararo (Yamaha) –amb 1:31.222–, que espera recuperar el batec del mundial després d’haver-ne cedit el lideratge, diumenge passat, en benefici de l’italià Andrea Dovizioso (Ducati), que es va haver de conformar amb el desè millor temps. Pol Espargaró (KTM) va ser quart amb 1:31.308. En Moto 2, el català Xavi Vierge (Kalex) sortirà tercer. La pole la va obtenir l’italià Luca Marini (Kale), que va establir el rècord del circuit amb 1:35.271, tal com havia passat en les dues categories cronològicament precedents.

LA DADA

3
posicions preferents
ha signat Maverick Viñales en el curs i la 23a en tota la seva carrera en Moto GP.

Arenas, quart millor temps

El líder del mundial de Moto 3, el gironí Albert Arenas (KTM) va fer el quart millor temps en la darrera volta, amb 1:41.851, i sortirà avui al capdavant de la segona fila. La posició preferent, la tercera del curs tot i que encara no ha guanyat cap cursa, la va obtenir el madrileny Raúl Fernández (KTM), amb 1:41.705. Els italians Tony Arbolino (Honda) i Andrea Migno (KTM) van ser segon i tercer, respectivament. El tortosí Jeremy Alcoba (Honda) va aconseguir el desè millor registre, amb 1:41.129. L’italià Celestino Vietti (KTM) va acabar cinquè, però havia polvoritzat el rècord de circuit Marco Simoncelli durant la tercera tanda lliure matinal amb un temps d’1:41.155.