Fórmula 1

Accident de Grosjean i victòria de Hamilton

Fórmula 1. La topada parteix per la meitat el Haas i el francès surt del cotxe enmig d’una bola de foc, amb lesions lleus. L’anglès guanya sota bandera groga i la lluita pel subcampionat s’ajusta

El GP de Bahrain va tenir un final previst amb la victòria de Lewis Hamilton, però un inici completament inesperat amb l’espectacular accident de Romain Grosjean en què es va cremar completament la part de davant del seu Haas. El monoplaça del pilot francès es va trencar per la meitat quan va topar amb les proteccions i Romain Grosjean va sortir pel seu peu enmig d’una impressionant bola de foc i va patir algunes cremades a les mans i els turmells.

La bandera vermella per aquest accident va aturar la cursa més d’una hora i, quan els vehicles van tornar a rodar, Lewis Hamilton va imposar la superioritat del seu Mercedes i va aconseguir la victòria número 95. L’arribada a meta de l’anglès va ser sota la bandera groga, ja que, a tres voltes del final, Sergio Pérez (Racing Point), que anava tercer, va trencar el motor, i per segona vegada en la cursa va aparèixer el foc, quan el cotxe es va incendiar en el moment que el mexicà s’apartava de la pista.

L’esperada lluita pel subcampionat del mundial entre Valtteri Bottas (Mercedes) i Marx Verstappen (Red Bull) va ser a distància. El finès va punxar en la primera part de la cursa, va perdre posicions i va remuntar fins a la vuitena plaça. El neerlandès va ser segon, va retallar punts i ara és a només dotze de la segona plaça del campionat. El madrileny Carlos Sainz (McLaren) va protagonitzar la gran remuntada de la cursa, ja que, de la quinzena posició de la graella de sortida, va passar a la cinquena, en què va finalitzar.

Un gran ensurt d’inici

Els pilots només havien arribat a la tercera corba del circuit de Sakhir quan Romain Grosjean es va desviar cap a l’interior, es va tocar amb Daniil Kvyat (Alpha Tauri), va anar a impactar amb les proteccions i les va traspassar. El seu Haas es va trencar just per darrere del pilot i la part de davant es va incendiar. Romain Grosjean va sortir pel seu peu del vehicle i, immediatament, va ser ajudat pels membres del cotxe mèdic, que va darrere els vehicle en la primera volta, a saltar les proteccions envoltat pel foc.

Després de ser atès al mateix cotxe mèdic, el van portar en ambulància al centre mèdic del circuit. L’estat general del pilot és bo, tot i que pateix cremades a les mans i els turmells, i va ser traslladat en helicòpter a l’hospital per fer-li una exploració molt més amplia.

L’accident de Grosjean ha donat tot el sentit a la incorporació de l’halo protector als monoplaces, que ha malmès l’estètica dels bòlids a canvi d’augmentar considerablement la seguretat dels pilots, en preservar l’espai de supervivència. Al lloc de l’accident les barreres no eren completes perquè la zona no fa preveure un impacte frontal a alta velocitat. La part del davant del monoplaça amb l’habitacle i el pilot van passar les tanques per l’espai que hi ha entre les dues barreres de metall. Sense l’halo, les conseqüències haurien pogut ser molt pitjors, similars a l’accident que va costar la vida a Jules Bianchi i que va determinar la incorporació d’aquest element de seguretat.

Després del gran ensurt, i tot just fer-se la segona sortida, Lance Stroll va topar amb Daniil Kviat i el seu Racing Point va bolcar i va quedar rodes amunt sobre la pista. Les proteccions van funcionar i el pilot no es va fer res.

EL PROTAGONISTA

La imatge ha estat terrible de veure. És clar que l’halo ha funcionat i ha evitat que la barrera li tallés el cap
Lewis Hamilton
1rLewis Hamilton (Mercedes)1h34:01.829
2nMax Verstappen (Red Bull)a 1.254
3rAlex Albon (Red Bull)a 8.005
4tLando Norris (McLaren)a 11.337
Carlos Sainz (McLaren)a 11.787
Pierre Gasly (Alpha Tauri)a 11.942
Daniel Ricciardo (Renault)a 19.368
Valtteri Bottas (Mercedes)a 19.680
9è.Esteban Ocon (Renault)a 22.803
10èCharles Leclerc (Ferrari)a 1 volta
11èDaniïl Kviat (Alpha Tauri)a 1 volta
12èGeorge Russell (Williams)a 1 volta
13èSebastian Vettel (Ferrari)a 1 volta
14èNicholas Latifi (Williams)a 1 volta
15èKimi Räikkönen (Alfa Romeo)a 1 volta
16èAntonio Giovinazzi (Alfa Romeo)a 1 volta
17èKevin Magnussen (Haas)a 1 volta
ret.Sergio Pérez (Racing Point)volta 53
ret.Lance Stroll (Racing Point)volta 2
ret.Romain Grosjean (Haas)volta 0
LÍDERS SUCCESSIUS
Hamilton, v. 1 a 19 Verstappen, v. 20 Hamilton, v. 21 a 57.
MILLOR VOLTA
Max Verstappen (1:32.014 a 211,741 km/h)v. 48
CAMPIONAT DE PILOTS
1rLewis Hamilton (Mercedes)332
2nValtteri Bottas (Mercedes)201
3rMax Verstappen (Red Bull)189
4tDaniel Ricciardo (Renault)102
Sergio Pérez (Racing Point)100
Charles Leclerc (Ferrari)98
Lando Norris (McLaren)86
Carlos Sainz (McLaren)85
Alex Albon (Red Bull)85
10èPierre Gasly (Alpha Tauri)71
CAMPIONAT DE CONSTRUCTORS
1rMercedes533
2nRed Bull274
3rMcLaren171
4tRacing Point154
Renault144
PRÒXIMA CURSA
GP de Sakhir (Sakhir), 6 de desembre
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)