Més motor

Catalunya tindrà el seu campionat de ral·licròs

El posen en marxa la federació i V-Line.org, de moment amb tres curses al circuit de Calafat

V-Line.org, la dinàmica empresa promotora de competicions de motor propietat del pilot Francesc Gutiérrez, ha arribat a un acord amb la federació catalana d’automobilisme per posar en marxa el campionat de Catalunya de ral·licròs aquest 2021. El ral·licròs és probablement la disciplina més espectacular que l’aficionat pot seguir en directe, ja que combina un traçat mixt d’asfalt i terra amb vehicles molt potents i mànigues sense interrupció molt curtes i, per tant, molt disputades. No existeix un campionat de ral·licròs a l’estat espanyol i només les curses del mundial al circuit de Barcelona-Catalunya han permès conèixer aquesta disciplina

D’entrada, el campionat català tindrà una sola ubicació, el circuit de Calafat, l’Ametlla de Mar, on s’hi disputaran tres curses puntuables , a Calafat (13 de juny, 23 d’octubre i 20/21 de novembre) a més d’una cursa zero, a manera de presentació del campionat i de presa de contacte dels pilots amb el circuit, el 16 de maig.

L’oferta apunta a un campionat molt econòmic tant pel que fa a les inscripcions (de 260 euros en avall) com a l’adquisició del vehicle, ja es pot competir amb pràcticament qualsevol vehicle de qualsevol època –fins i tot clàssics anteriors al 1991–, estigui homologat o no, amb l’excepció dels vehicles Supercar de ral·licròs (els del mundial), WRC i R5 de ral·lis –aquestes tres classes són justament les més cares– i els propulsats per motor de moto. També hi ha l’opció de competir amb els prototips del preparador PCR pensats per a les curses sobre gel, convenientment reciclats, i pel que fa als pneumàtics hi ha diverses possibilitats, fins i tot alguna categoria amb subministrador únic, però sempre excloent les rodes de competició pura. I s’establirà una categoria júnior per alsmenors de 20 anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)