Ral·lis

Mor Hannu Mikkola, campió mundial de ral·lis l’any 1983

El finès tenia 78 anys i havia guanyat 18 proves del mundial, 7 en el 1.000 llacs, la cursa del seu país

El finès Hannu Mikkola, campió mundial de ral·lis l’any 1983, ha mort als 78 anys. En la seva carrera esportiva va disputar un total de 123 ral·lis mundialistes amb 18 victòries i 44 podis. 7 d’aquests triomfs van ser en el ral·li dels 1.000 llacs, que es fa en el seu país. Hannu Mikkola va néixer el 24 de maig de 1942 a Joensuu i va començar la seva carrera en els ral·lis com a pilot de la marca Volvo. Va aconseguir la seva primera victòria en el Ral·li de Pohjala el 1966. La seva primera victòria en una cursa del mundial va arribar l’any 1974 en el 1.000 llacs.

Va pilotar amb diverses marques, però va ser amb Ford amb la qual es va donar a conèixer en el campionat mundial. Al costat de el suec Arne Hertz va guanyar el títol de constructors amb Ford l’any 1979, però va perdre la corona de pilots per un sol punt davant el suec Bjorn Waldegaard. Va ser amb l’Audi Quatre amb el que va guanyar el seu títol mundial de pilots l’any 1983, després d’aconseguir la victòria en quatre curses. La seva darrera victòria en el mundial de ral·lis va ser l’any 1987 en el ral·li Safari de Kenya, i la seva última temporada completa va ser l’any 1991. Va continuar competint com a pilot convidat en diferents esdeveniments fins l’any 2017.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)