Fórmula 1

Hamilton fa la ‘pole’, Verstappen falla, toca el mur i sortirà tercer

El neerlandès, líder del mundial, estava fent una volta per sortir primer en el GP de l’Aràbia Saudita

Lewis Hamilton (Mercedes) ha fer la posició preferent en el GP de l’Aràbia Saudita, la cinquena de la temporada, i sortirà amb avantatge en la penúltima cursa del mundial en la que es juga el títol amb Max Verstappen (Red bull). El neerlandès ha fallat en l’última volta de la qualificació quan estava fent un temps per posar-se primer, però a tocat el mur i s’ha quedat aturat a meitat de la pista. Max Verstappen ha acabat en la tercera posició, i també tindrà al seu davant a Valtteri Bottas, el company de Lewis Hamilton.

En la Q2 han quedat fora Fernando Alonso (Alpine) que sortirà tretzè, i Carlos Sainz (Ferrari) que ocuparà el 15è lloc en la graella. Carlos Sainz ha fet un virolla i ha tocat el mur amb l’aleró de darrera. Després de canviar-lo ja no ha pogut fer un bon temps.

Multa a Hamilton

Lewis Hamilton ha estat cridat a declarar pels comissaris després de la FP3 perquè investigaven un avançament quan hi havia una doble bandera groga a la pista i també per molestar Nikita Mazepin quan ell estava fent una volta lenta i el pilot rus venia fent una volta ràpida i se la trobar al mig de la traçada. Al final no ha estat sancionat per les banderes grogues perquè s’havien encès per error, però per l’incident amb Mazepin ha rebut una bona reprimenda i una multa de 25.000 euros.

En aquests gran premi Max Verstappen pot guanyar el títol mundial i té quatre possibles combinacions. El neerlandès serà campió si guanya fent la volta ràpida i l’anglès no passa del sisè lloc. Si guanya i Hamilton no passa de la setena plaça. Si es segon fent la volta ràpida i l’anglès acaba desè, i també si és segon i Hamilton no puntua.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)