Fórmula 1

Vettel anuncia la retirada a final de temporada

El pilot alemany, quatre vegades campió del món, ha fet oficial la seva decisió a les xarxes socials

Un dels grans de la història de la fórmula 1 diu adeu. Sebastian Vettel, pilot alemany de 35 anys i guanyador de quatre mundials de Fórmula 1 (2010, 2011, 2012 i 2013), ha anunciat la seva retirada del gran circ una vegada acabi aquesta temporada amb l’escuderia Aston Martin. Ja a principis d’anys va deixar entreveure les seves intencions de no continuar, però fins ara no se n’havia fet oficial l’anunci.

La decisió del pilot alemany, que fa quinze anys que competeix en la categoria reina, ha estat molt meditada. Durant el matí del dia d’avui, Vettel sorprenia en fer-se un compte a Instagram després de tota una vida sense xarxes socials. No era per a res més que per anunciar la seva retirada, com s’ha fet oficial a les 12 en punt del matí.

Vettel va iniciar la seva carrera l’any 2005 a la Fórmula 3. Dos anys més tard es va introduir al món de la Fórmula 1 amb Sauber com a provador, fins que l’any 2007 va aconseguir debutar al Gran Premi dels Estats Units substituint Kubica, que acabava de patir un greu accident. En el seu debut, l’alemany va quedar vuitè.

L’any 2008 va fitxar per Toro Rosso i va obtenir la seva primera victòria a la Fórmula 1, a Itàlia. El seu magnífic any li va obrir les portes de Red Bull. En el seu primer any a l’escuderia austríaca va guanyar quatre grans premis i va quedar segon al mundial per darrere de Jenson Button. Era qüestió de temps que Vettel es convertís en campió del món. Entre l’any 2010 i l’any 2013, Vettel va guanyar els quatre mundials de manera consecutiva. Va ser una època de grans duels contra Fernando Alonso, que aleshores es trobava a l’escuderia Ferrari, on va aconseguir dos subcampionats.

Posteriorment, l’any 2015, Vettel va signar amb Ferrari. A l’escuderia monegasca va romandre 6 temporades a l’ombra de Mercedes, clar dominador del campionat en aquest període. De cara a la temporada 2021, se li va adjudicar un seient a Aston Martín, on una vegada completada la segona temporada, posarà punt final a la seva carrera.

En el seu missatge de comiat, Sebastian Vettel ha comunicat el següent: “Anuncio la meva retirada de la Fórmula 1 al final de la temporada 2022. Probablement, hauria de començar amb una llarga llista de persones a qui donar les gràcies, però crec que és més important explicar les raons que m’han portat a prendre aquesta decisió”. “Estimo aquest esport. Ha estat el centre de la meva vida des que tinc records, però igual que hi ha vida dins de la vista, també hi ha vida fora de la pista”. “Ser pilot mai ha estat la meva única identitat. Crec que la identitat és qui som i com tractem els altres en comptes del que fem... Qui soc jo? Soc Sebastian Vettel, pare de tres nens i marit d’una dona meravellosa”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)