Més motor

Crisi interna a l’equip d’Alpine

La sortida inesperada de Fernando Alonso i la negativa de Piastri a conduir per a Alpine el pròxim any han agafat per sorpresa l’escuderia francesa

Setmana complicada per a l’escuderia Alpine just quan acaba de començar l’aturada estival a la Fórmula 1. Dilluns Fernando Alonso va anunciar per sorpresa la seva sortida de l’equip francès un cop acabi la temporada per fitxar per Aston Martin per al pròxim curs. L’asturià deixarà Alpine després de no arribar a un acord amb l’escuderia francesa, tot i que fins fa uns dies, tot feia indicar que renovaria.

Hores després de la notícia, Alpine va fer oficial la parella de pilots per córrer el campionat el 2023: Esteban Ocon i Oscar Piastri, guanyador el curs passat de la F2 i actual reserva de l’equip. “A través de la nostra unió dels últims quatre anys l’hem vist convertir-se en un pilot més que capaç de fer el salt. Va mostrar maduresa i velocitat per assegurar el seu ascens al nostre segon cotxe al costat d’Esteban Ocon. Creiem que aquest duo ens donarà la continuïtat que necessitem per assolir els nostres objectius a llarg termini de lluitar per victòries i títols mundials”, explicava en un comunicat el director de l’equip, Otmar Szafnauer.

La sorpresa arribaria tan sols unes hores més tard, quan el mateix pilot negava a les seves xarxes socials que tingui contracte amb l’escuderia per a l’any que ve. “Entenc que, sense el meu consentiment, Alpine ha publicat en un comunicat de premsa a última hora de la tarda que conduiré per a ells el pròxim any. Està malament i no he signat un contracte amb Alpine per al 2023. No conduiré per a Alpine el pròxim any”, declarava en una piulada Oscar Piastri.

Unes últimes hores força tenses a les oficines d’Alpine que, després de l’anunci per sorpresa de Fernando Alonso i els rumors sobre un possible fitxatge d’Oscar Piastri per Mclaren, han començat a estudiar altres opcions per al curs que ve, com la tornada de Ricciardo a l’equip francès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)