Fórmula 1

George Russell obté la primera victòria en F1 i lidera el doblet de Mercedes a São Paulo

Lewis Hamilton ha acabat segon i Carlos Sainz (Ferrari) ha completat el podi

El britànic George Russell (Mercedes) ha signat la seva primera victòria en Fórmula 1 i ha segellat un cap de setmana rodó a São Paulo l’endemà d’haver-se imposat també en la cursa a l’esprint. Com els vells temps, Mercedes ha aconseguit un doblet, amb Lewis Hamilton en la segona posició, seguit pel Ferrari del madrileny Carlos Sainz. Charles Leclerc (Ferrari) i Fernando Alonso (Alpine) han completat les cinc primeres places. La prova brasilera ha estat marcada per la sortida dues vegades del cotxe de seguretat. En la primera, Max Verstappen (Red Bull), que al final ha acabat sisè, ha perdut la possibilitat de lluitar per la victòria. I en la segona, ja en el tram final, ha donat vida als pilots que perseguien Checo Pérez (Red Bull), que amb els pneumàtics més degradats ha vist com passava del tercer fins a la setena plaça.

L’inici de cursa ha estat molt mogut. Un incident entre Daniel Ricciardo (McLaren) i Kevin Magnussen (Haas) ha provocat la sortida del cotxe de seguretat tot just en la primera volta. La represa de la marxa, cinc voltes després, ha estat determinant en el desenvolupament de la cursa. Verstappen ha intentat avançar Hamilton, però el de Mercedes li ha tancat la porta i els dos vehicles s’han tocat. El neerlandès ha hagut de passar per box per reparar el Red Bull, a més de rebre 5 segons de penalització, i el britànic s’ha vist endarrerit a la vuitena plaça. Russell es treia de sobre els dos principals rivals d’una tacada. De totes maneres, el ritme de Hamilton era molt elevat i a la volta 45, i després de canviar els pneumàtics en la 30, ha consumat la remuntada superant Checo Pérez (Red Bull) en la recta principal i col·locant-se novament segon. A menys de 20 voltes pel final, el panorama semblava força aclarit, però un nou incident podia provocar un gir de guió. Lando Norris, en la volta 52, s’ha quedat aturat en el tercer sector del circuit i el cotxe de seguretat tornava a entrar en joc per treure el McLaren del britànic del traçat. S’esborraven les diferències i la cursa es convertia en una prova esprint a onze voltes. Checo Pérez (Red Bull) ha estat el més perjudicat perquè no ha pogut mantenir el ritme i ha vist com passava del tercer al setè lloc final, veient-se superat també pel seu company d’equip, Max Verstappen. En la pugna pel subcampionat, Pérez i Leclerc empaten ara a 290 punts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)