MOTOR / INDY CAR

GRAN PREMI DE ST. PETERSBURG

Servià comença amb un novè lloc

El català va remuntar nou posicions respecte de la que va ocupar en la formació de sortida

Oriol Servià (Newman-Haas) va resoldre amb solvència els problemes que el van afectar a l'inici de la primera cursa de la Indy Car Series, ahir al circuit urbà de St. Petersburg, i va acabar novè, sis llocs més endavant del que va ocupar a l'engraellat de sortida. Aturat en un embolic múltiple al primer revolt i sense poder inserir la marxa enrere, i obligat després a aturar-se a canviar un pneumàtic punxat en avançar Ryan Briscoe (Penke) en la volta 11 (de 100) el pilot de Pals va baixar al 17è lloc. A partir d'allà, però, la remuntada va ser constant i a mitja cursa era vuitè. Una lleugera pèrdua de temps en l'última aturada per proveir combustible i canviar rodes li va costar una posició, però la seva defensa del novè lloc va ser molt ferma i va resistir la pressió a què durant molta estona el va sotmetre Justin Wilson (Dreyer & Reinbold). Servià va acabar a 49.1432 segons de Dario Franchitti (Ganassi), el vencedor. Will Power (Penske) i Tony Kanaan (KV) van ser segon i tercer, a 7.1612 i 16.1045, respectivament. La segona cursa es disputarà el dia 10 d'abril al Barber Motorsport Park, on Servià va ser cinquè als últims tests de pretemporada.