Ral·lis

MOTOR / RAL·LI DE SARDENYA

Loeb se'n surt bé i els adversaris pateixen

El pilot de Citroën acaba líder la primera etapa i Mini sorprèn en el seu debut en WRC

Veure Sébastien Loeb (Citroën DS3) cedir 7.9 segons a Petter Solberg en els 10,21 km del primer tram del Ral·li de Sardenya feia pensar que l'alsacià acabaria amb diferències considerables la primera etapa d'aquesta cinquena prova del mundial. Però Loeb va donar un cop d'efecte i, dos trams després, ja s'havia situat al capdavant, posició que va anar reforçant gràcies als problemes dels seus adversaris. Mikko Hirvonen (Ford Fiesta RS) va perdre més de 50 segons en el setè i penúltim tram per culpa d'un pneumàtic punxat quan era segon, a 5.8 de Loeb. Incident que va aprofitar Petter Solberg (Citroën DS3), primer líder del ral·li abans de ser víctima de problemes amb el turbo, per superar el finlandès i situar-se segon quan Sébastien Ogier (Citroën DS3) va perdre deliberadament quasi mig minut en l'última cronometrada, pensant a tenir una bona posició de sortida en l'etapa d'avui. Jari-Matti Latvala, vencedor de l'anterior edició mundialista d'aquest ral·li, va abandonar en sortir de la pista en el primer tram per una errada del copilot.

En el seu debut en la categoria WRC, els Mini van fer bon efecte. Especialment el de Kris Meeke, tercer millor temps en el segon tram i quart en la general, a 15 segons de Hirvonen, quan un problema mecànic el va fer plegar en el següent. També va dir adéu Albert Llovera (Abarth G. Punto), en sortir de la pista en el quart tram.

RAL·LI DE SARDENYA

Primera jornada
1r Loeb-Elena (Citroën DS3 WRC)
1h27:47.0 2n P. Solberg-Patterson (Citroën DS3 WRC)
a 33.2
3r Hirvonen-Lehtinen (Ford Fiesta RS WRC)
a 53.1
4t Ogier-Ingrassia (Citroën DS3 WRC)
a 55.1
5è Ostberg-Andersson (Ford Fiesta WRC)
a 1:04.7
6è Sordo-Del Barrio (Mini Cooper WRC)
a 1:33.2
7è Tanak-Sikk (Ford Fiesta S2000)
a 2:36.0
8è Wilson-Martin (Ford Fiesta RS WRC)
a 2:54.5
9è Prokop-Tomanek (Ford Fiesta S2000)
a 3:01.7
10è Hanninen-Markkula (Skoda F. S2000)
a 3:19.8
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)