Ral·lis

Sebastià Salvadó reivindica “el codi genètic del RACC”

Motor. El president diu que l'entitat manté “amb convicció” l'esperit esportiu i remarca el caràcter innovador del Ral·li Catalunya tot i les limitacions de pressupost

“En el RACC fem bona la dita castellana que diu que de casta le viene al galgo, perquè tenim esperit esportiu i el mantenim amb convicció”, va etzibar Sebastià Salvadó, president del RACC, només d'iniciar la seva intervenció en la presentació del Ral·li Catalunya-Costa Daurada, la penúltima prova del mundial, que comença demà passat a Salou. Va sonar a reivindicació de la faceta esportiva del RACC inseparable de l'activitat empresarial, també en temps de crisi.

I Salvadó s'hi va tornar a referir: “Són moments d'incertesa i confusió, però en el codi genètic del RACC hi ha valors esportius: ser incansables, l'esperit de superació i el treball en equip. Valors extraordinaris que és important aplicar-los a la situació econòmica actual.”

Per acabar, el dirigent va voler remarcar el caràcter innovador de la cursa, amb més pes dels trams mixtos (terra i asfalt) i la recuperació de les especials nocturnes: “Ara toca fer el millor ral·li amb mitjans limitats. Potser tenim el pressupost més baix de tot el mundial, però això no ens impedeix tenir capacitat d'innovació.”

El secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, va remarcar: “El govern fa una clara aposta pel motor, perquè som un país que estimem l'olor de benzina”, i va fer una picada d'ullet al RACC: “En la situació actual, el seu treball per mantenir el ral·li en el calendari té molt de mèrit.”

A la presentació també hi van assistir el pilot espanyol (Dani Sordo) i el català (Xevi Pons) amb més possibilitats d'èxit. Tots dos es van referir a les dificultats del tram més llarg, el Priorat, de 46 km, i que es disputa dissabte.

El ral·li estrena un patrocinador més, l'Agència Catalana de Turisme, que veu la prova com una “plataforma de projecció del paisatge i del país”.

Frase
Nom i Cognom
CÀRREC
+Frase
Nom i Cognom
CÀRREC

El ral·li més internacional, amb 31 passaports

El director de cursa del Ral·li Catalunya, Aman Barfull, va fer notar que aquesta edició, amb 62 inscrits, té pilots i copilots amb 31 passaports diferents, un rècord en la història de la prova. Alguns són tan poc freqüents com ara els d'Ucraïna, Rússia, el Perú i el Brasil. Altres xifres destacades de la prova són els 250 periodistes que hi estan acreditats, de 17 països, i els 26,3 milions d'euros d'impacte econòmic de l'última edició, que va ser vista per televisió per 45 milions d'espectadors. El lloc web (www.rallyracc.com) va rebre 354.000 visites, i aquest any el ral·li estrenarà compte a Twitter. També es repartiran 10.000 bosses als espectadors que assisteixin als trams perquè hi dipositin deixalles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)