Ral·lis

La FIA salva el mundial de ral·lis en l'últim moment

Motor. En el Consell Mundial celebrat ahir es va comprometre a vetllar per l'estabilitat i va allargar una setmana el termini d'inscripció dels equips

No havia transcendit la situació crítica que vivia el mundial de ral·lis, però ahir, en el Consell Mundial de la FIA, es va saber que ha estat a punt de no disputar-se la pròxima temporada. Que el futur no pintava bé no és cap secret. S'espera l'anunci imminent de Ford de renunciar a competir de manera oficial a través de M-Sport –que continuarà fent córrer els Fiesta WRC com a equip privat i sense els patrocinadors Abu Dhabi ni Stobart– i hi ha dubtes de si el suport que Prodrive rep de BMW serà suficient per evolucionar com cal el Mini. Prodrive ha sol·licitat una moratòria a la FIA abans de decidir definitivament si s'inscriu en el pròxim mundial. I, per reblar el clau, el 25 de novembre va ser detingut el banquer rus Vladímir Antonov, de 36 anys, propietari de North One Sport –promotor del mundial de ral·lis– i també del banc lituà Snoras, del qual hauria fet desaparèixer centenars de milions d'euros.

La Federació Internacional d'Automobilisme va preferir silenciar l'extrema gravetat de la situació fins a la celebració del Consell Mundial de Nova Delhi, després del qual va emetre un comunicat en què anunciava el seu compromís per garantir a llarg termini el futur comercial del campionat, fer tot el possible per la seva estabilitat futura i, de manera molt més immediata, treballar per garantir la pròxima temporada. Conscient de la situació d'incertesa que s'ha generat, la FIA també ha allargat fins al dia 19 el termini d'inscripció dels equips, just una setmana després del previst inicialment.

El Catalunya, una setmana més tard

El Consell Mundial de la FIA va aprovar ahir els calendaris definitius de la temporada 2012. En el de ral·lis, l'única variació afecta el Catalunya-Costa Daurada, que es disputarà una setmana més tard del que estava previst i així no coincidirà amb el Gran Premi d'Abu Dhabi de F-1. El mundial de Fórmula 1 manté en el calendari els grans premis de Bahrain i Texas, malgrat les incerteses que generen. Especialment el de Bahrain, per la situació política, mentre que els organitzadors de la cursa d'Austin ja han satisfet les garanties financeres que exigeix Bernie Ecclestone i ara només cal vetllar per la realització de les obres. Amb aquesta nova prova als Estats Units, el calendari torna a tenir 20 curses, el mateix nombre previst pel 2011. Desapareix el gran premi de Turquia i el del Circuit de Catalunya tornarà a ser el primer dels que es disputaran al continent europeu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)