Ral·lis

Coma torna al segon lloc

El francès Despres va guanyar l'etapa i va prendre el lideratge a Marc Coma, que va acabar segon

És el temps que va perdre el pilot d'Avià

Viladoms i Farrés van pujar un lloc en la general i Laia Sanz va fer el millor resultat

El francès Cyril Despres va saber treure profit dels vuit minuts que l'organització li va perdonar en la vuitena etapa disputada dilluns i ahir va sortir a buscar la victòria i el lideratge, i el va aconseguir. Marc Coma no va estar tan concentrat en el tram inicial, on va perdre la majoria del temps, i al final va arribar a la meta a gairebé quatre minuts del seu rival (3:54), amb la qual cosa va baixar a la segona posició de la general i ara té un desavantatge de 2:28 respecte al nou líder.

El francès va sortir decidit. Des dels primers quilòmetres va posar temps entre ell i Coma i va arribar a tenir un avantatge de gairebé quatre minuts en la meitat de la primera especial. Al final del primer tram cronometrat de la jornada d'ahir Despres superava per 3:30 Coma i era el líder virtual de la prova. La segona especial cronometrada era de només 90 km i el pilot d'Avià no va poder recuperar temps i, fins i tot, en va perdre una mica més i va arribar a la meta a 3:54 de Despres. Així, va cedir el lideratge al pilot francès, ja que havia iniciat l'etapa amb només un marge d'1:26. Els dos pilots de KTM van afrontar l'etapa amb el motor nou, ja que el van canviar durant la nit, i tots dos van penalitzar els 15 minuts reglamentaris, sense que ningú en sortís perjudicat.

Al final de l'etapa, tant Cyril Despres com Marc Coma van fer referència en les seves declaracions a la polèmica decisió de l'organització en l'etapa anterior. El francès va atendre tota la premsa, i no només la del seu país com dilluns, però va intentar esquivar les preguntes sobre la polèmica i va dir que li agrada el rugbi perquè és un esport en què no es discuteixen les decisions dels àrbitres. Coma va comentar que no era agradable estar enmig de la polèmica sense tenir culpa de res i, a més, sortint-ne perjudicat. També va desmentir que hagués pensat a abandonar per aquesta polèmica tal com va córrer per les xarxes socials el mateix dilluns. El pilot d'Avià va destacar també que havia estat molt dur obrir pista durant tota la jornada i que s'havia esforçat al màxim. Coma ara entra en la part decisiva de la competició i va dir que ell es troba molt bé físicament i molt còmode damunt la moto.

El podi d'aquesta novena etapa de 556 quilòmetres el va completar el castellonenc Joan Barreda, que va tornar a estar amb el grup dels millors durant tota la jornada i al final va aconseguir el tercer lloc a 8:28 del guanyador. Pel que fa a la resta de pilots catalans, Jordi Viladoms va ser vuitè, Gerard Farrés va ocupar la desena posició i Joan Pedrero, la dotzena. Viladoms i Farrés van pujar un lloc en la general, ja que el francès David Casteu, que anava quart de la general, va quedar parat a pocs quilòmetres de la meta. Pel que fa a Laia Sanz va fer el seu millor resultat d'aquesta edició amb la 41a posició i va pujar quatre places en la general. Durant bona part de l'etapa va semblar que tenia problemes, perquè en les classificacions per trams no marcaven el seu pas, però al final el primer dia sense el seu escuder, que havia abandonat per caiguda el dia abans, va fer el millor resultat.

Bona evolució.

Marc Guasch evoluciona favorablement de la caiguda que va tenir en la vuitena etapa, però seguirà en observació 72 hores a la Clínica Portada d'Antofagasta (Xile). El pilot català va ser operat favorablement del quadre de traumatisme toràcic amb fractura de quatre costelles, perforació del pulmó esquerra i ferida en un braç.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)