Ral·lis

Roma guanya i puja al segon lloc

Gordon va ser expulsat per una disconformitat tècnica, però va apel·lar i continuarà en la competició

Nani Roma va aconseguir la seva tercera victòria en aquest Dakar en imposar-se en la desena etapa amb només 21 segons d'avantatge respecte al francès Stéphane Peterhansel. El pilot català va aprofitar molt bé els problemes dels seus rivals en aquesta etapa i va pujar de la quarta a la segona posició de la general a 19:05 del líder, que continua sent Peterhansel.

El polonès Krzysztof Holowczyc –que era tercer–, va tenir problemes des de l'inici de l'etapa i aviat va quedar despenjat, mentre que el segon classificat de la general, el nord-americà Robby Gordon, va estar lluitant pel primer lloc de l'etapa, però a 60 quilòmetres del final va fer malbé la part frontal esquerra del seu Hummer i va cedir temps. Ara ocupa la tercera posició de la general i està a 46 segons de Roma. Aquesta posició, però, serà provisional fins al final de la competició. Els comissaris del Dakar van expulsar al final de l'etapa de dimarts Gordon per una disconformitat tècnica en el seu vehicle. El pilot va apel·lar i seguirà en cursa mentre es resolgui la reclamació, que podria trigar un parell de mesos.

Des de l'inici de la prova Roma va anar marcant els millors temps en els punts de pas amb avantatges d'entre un minut i un minut i mig respecte a Peterhansel. En els darrers quilòmetres el francès va reduir la diferència, però el pilot de Folgueroles va mantenir un petit marge i va aconseguir la victòria.

En els camions, Vila, Torrallardona i Van Eerd van ser cinquens de l'etapa i mantenen la quarta posició de la general que segueix comandant De Rooy.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)