Ral·lis

Classificació

Latvala domina i Loeb queda atrapat a la neu

Motor. El finlandès resol a favor seu la trepidant lluita amb Mikko Hirvonen en una primera etapa en la qual l'alsacià va quedar descartat del triomf

Jari-Matti Latvala (Ford Fiesta RS) va acabar com a líder la primera etapa del Ral·li de Suècia, segona prova del mundial. Tot i haver fet només un millor temps d'un total de deu possibles, el finlandès va mantenir un bon frec a frec amb el seu excompany Mikko Hirvonen, ara a Citroën, que va guanyar tres trams. Sébastien Loeb (Citroën DS3) va començar malament, penalitzant 10 segons per haver arribat tard al control del primer tram després d'haver canviat els reglatges del seu cotxe al parc d'assistència. L'alsacià es va refer guanyant el tram següent i el sisè, situant-se tercer de la general a només 6.9 de Hirvonen, en aquell moment líder. Però tot just en el segon revolt de la setena cronometrada, el cotxe de Loeb va quedar encastat en un mur de neu i allà va perdre pràcticament dos minuts, “Què hi podem fer?”, va comentar després el pluricampió en to conformista.

Pitjor li va anar a Dani Sordo (Mini JCW), que va haver de plegar en el vuitè tram per problemes de motor, quan defensava el cinquè lloc davant d'un agressiu Evgeni Novikov (Ford Fiesta RS). Petter Solberg (Ford Fiesta RS) va guanyar les dues últimes especials i es va situar a menys de dos segons de Hirvonen, que havia tingut una important davallada en la penúltima, en què Latvala el va avantatjar de 15 segons.

Deu trams i cinc canvis de líder van donar emoció a l'etapa. Mads Ostberg (Ford Fiesta RS) va desposseir Sordo del primer lloc en imposar-se al primer tram d'ahir –el segon del ral·li–, però Latvala el va superar en el següent i es va mantenir al davant amb només un parèntesi durant tres trams en benefici de Hirvonen. Avui, vuit trams i 117,7 quilòmetres cronometrats.

General. 1r dia
1r Latvala-Anttila (Ford Fiesta RS)
1h23:50.8
2n Hirvonen-Lehtinen (Citroën DS3)
a 16.8
3r P. Solberg-Patterson (Ford Fiesta RS)
a 18.6
4t Ostberg-Andersson (Ford Fiesta RS)
a 32.3
5è Novikov-Giraudet (Ford Fiesta RS)
a 1:12.1
6è H. Solberg-Minor (Ford Fiesta RS)
a 1:48.5
7è Loeb-Elena (Citroën DS3)
a 2:08.9
8è Sandell-Parmander (Mini JCW)
a 2:18.8
9è Prokop-Hrûza (Ford Fiesta RS)
a 2:26.9
10è Brynildsen-Menkerud (Ford Fiesta)
a 2:59.8
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)