Ral·lis

Etapa 3

Hirvonen s'ho pren amb calma però és més líder

Motor. El finlandès té via lliure cap al primer triomf com a pilot de Citroën i cedeix a Solberg el protagonisme en la tercera etapa del Ral·li de Portugal

Encara queden sis trams per disputar i 115 quilòmetres cronometrats, però tot fa pensar que Mikko Hirvonen celebrarà avui en el Ral·li de Portugal el seu primer triomf com a pilot de Citroën, i a més rellevarà Sébastien Loeb, el seu company d'equip, com a líder del mundial. El finlandès es va prendre amb calma la tercera etapa d'aquesta quarta prova del mundial, conscient que en la primera passada pels trams –amb fang i lliscants pels xàfecs de divendres– tenia més a perdre que a guanyar. I després ja amb una mica de pols en l'ambient, exactament igual. Però tot i això va incrementar a més d'un minut el marge respecte al segon classificat, Mads Ostberg.

En els tres primers llocs de la general ahir no hi va haver lluita. Ostberg va superar Evgeni Novikov al primer tram del dia i, tot seguit, tant el noruec com el rus van deixar clares les seves intencions. “Ens cal aquest podi, tot i que ens agradaria pressionar Mikko”, va comentar Ostberg. “Havia previst atacar només si plou. Si no ho fa, no m'arriscaré”, va declarar Novikov. S'entén perfectament, doncs, que Hirvonen es conformés amb el cinquè millor en quatre trams, fos sisè en un altre i tercer en el quart del dia, en què Patrick Sandell (Mini JCW) va sortir de la pista quan era quart de la general i va abandonar, Jari-Matti Latvala (Ford Fiesta) va perdre 12 minuts per problemes amb la pressió de gasolina i Dani Sordo (Mini JCW) 5:46 en aturar-se a intentar reparar el tub d'escapament i el para-xocs posterior malmesos.

Petter Solberg va ser el protagonista de l'etapa. Tot i que Sordo i Latvala el van batre en el primer tram després va encadenar quatre millors temps i va remuntar del 13è al 4t lloc. Però en l'última cronometrada –que va guanyar Sordo– va tenir problemes amb la direcció assistida i va perdre un minut i un lloc en la general.

Ral·li de Portugal
1r Hirvonen-Lehtinen (Citroën DS3)
2h59:33.6
2n Ostberg-Andersson (Ford Fiesta)
a 1:11.9
3r Novikov-Giraudet (Ford Fiesta)
a 1:41.2
4t Al-Attiyah-Bernacchini (Citroën DS3)
a 6:10.1
5è Solberg-Patterson (Ford Fiesta)
a 6:26.5
6è Prokop--Hrûza (Ford Fiesta)
a 6:47.5
7è Kuipers-Buysmans (Ford Fiesta)
a 7:29.8
8è Ogier-Ingrassia (Skoda Fabia S2000)
a 8:00.2
9è Merksteijn-Chevaillier (Citroën DS3)
a 8:38.7
10è Ketomaa-Stenberg (Ford Fiesta)
a 11:36.7
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)