Ral·lis

Classificacions

Hirvonen venç sense haver guanyat ni un tram

Motor. El finlandès obté en el Ral·li de Portugal el seu primer triomf com a pilot de Citroën i relleva Loeb com a líder del campionat del món

Mentre Sébastien Loeb exercia ahir com a director en el debut del seu equip de resistència en les 6 Hores del Castellet, primera prova de la sèrie europea Le Mans (ELMS) en què va acabar segon, Mikko Hirvonen, el seu company d'equip, s'imposava al Ral·li de Portugal i agafava el relleu de l'alsacià com a líder del campionat del món. Però més enllà de recordar-la com la primera victòria com a pilot de Citroën, ben segur que Hirvonen la situarà en un lloc discret entre les quinze que suma fins ara.

I és que el finlandès va vèncer a Portugal en haver sabut evitar els nombrosos paranys en què van caure la resta de favorits, i sense haver guanyat ni un sol tram. Els seus millors resultats parcials en un total de 19 cronometrades van ser el segon millor temps en l'última de la primera etapa (dijous) i tres tercers. L'abandonament de Loeb el primer dia, per sortida de pista, i el temps perdut l'endemà per Jari-Matti Latvala i Petter Solberg –els dos pilots oficials de Ford– pel mateix motiu, van deixar Hirvonen en una situació de privilegi que només li calia saber gestionar. I el temor de Mads Ostberg i Evgeni Novikov de perdre un podi ben afermat ja des del segon dels quatre dies de cursa va fer la resta.

En aquestes condicions, Latvala, Dani Sordo i, sobretot, Petter Solberg van acaparar el protagonisme tant dissabte com ahir. El més beneficiat va ser Solberg, que va acabar a peu del podi i va sumar uns punts que divendres haurien semblat inassequibles. Entre els participants al mundial S-WRC, victòria del neozelandès Hayden Paddon, amb l'Skoda Fabia S2000 gestionat per l'equip català ASM Motorsport.

Ral·li de Portugal
1r Hirvonen-Lehtinen (Citroën DS3)
4h19:24.3
2n Ostberg-Andersson (Ford Fiesta)
a 1:51.8
3r Novikov-Giraudet (Ford Fiesta)
a 3:25.0
4t Solberg-Patterson (Ford Fiesta)
a 3:47.4
5è Al-Attiyah-Bernacchini (Citroën DS3)
a 7:57.6
6è Prokop--Hrûza (Ford Fiesta)
a 8:01.0
7è Kuipers-Buysmans (Ford Fiesta)
a 8:39.1
8è Ogier-Ingrassia (Skoda Fabia S2000)
a 9:00.8
9è Neuville-Gilsoul (Citroën DS3)
a 10:29.7
10è Ketomaa-Stenberg (Ford Fiesta)
a 11:44.6
Mundial de pilots
1r Mikko Hirvonen (Citroën DS3)
75
2n Sébastien Loeb (Citroën DS3)
66
3r Petter Solberg (Ford Fiesta RS)
59
4t Mads Ostberg (Ford Fiesta RS)
46
5è Evgeni Novikov (Ford Fiesta RS)
36
6è Jari-Matti Latvala (Ford Fiesta RS)
28
7è Dani Sordo (Mini JCW)
21
8è Nasser Al-Attiyah (Citroën DS3)
18
Mundial de constructors
1r Citroën WRT
133
2n Ford WRT
93
3r M-Sport Ford WRT
62
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)