Motociclisme

L'aigua no els espatlla el camí

GP d'Alemanya de motociclisme. Dani Pedrosa, Pol Espargaró i Maverick Viñales manen en la primera jornada d'entrenaments al circuit de Sachsenring, amb la pluja ben present

Dani Pedrosa va ser el més ràpid en asfalt sec i sota la pluja. També Pol Espargaró, en les mateixes circumstàncies. I Maverick Viñales –en aquest cas sempre amb l'asfalt sec– va completar el trio de líders catalans en la primera jornada d'entrenaments del GP d'Alemanya.

Davant l'eventualitat de la pluja és útil analitzar què va passar en cada circumstància. Pedrosa va manar sempre, amb lògica sobre la pista seca –el català, Stoner i Lorenzo en tres dècimes– i la sorpresa del segon lloc de Stefan Bradl sota la pluja i la lògica ascensió de Rossi, que, d'estar a 1,1 segons en sec (onzè), va passar a tres dècimes (cinquè) en mullat. Rossi sempre demana aigua, i potser la tindrà. Aleix Espargaró també és un dels que van estar millor amb aigua (segon entre les CRT, a una dècima d'Ellison) un cop resolts els problemes del matí.

El problema de Pedrosa és que ni va poder provar el pneumàtic dur ni va poder comparar els dos tipus de xassís de què disposa. En general, tots els pilots demanaven poder provar avui amb l'asfalt eixut. Jorge Lorenzo, per la seva banda, no va sentir-se afectat per les molèsties al turmell.

Pol i Marc, com sempre

El duel durarà tota la temporada. Pol Espargaró va ser el més ràpid al matí. Per cinc centèsimes, però és que el seu entrenament es va acabar abans d'hora per culpa d'una avaria que el va obligar a empènyer la moto 200 metres. Márquez tampoc no va tenir una sessió rodona i va caure al mateix lloc on una estona abans ho havia fet Maverick Viñales. La segona sessió va estar molt condicionada per la quantitat d'aigua a la pista. Així, Espargaró va treure un segon i mig al segon, Dominique Aegerter. El quart, Ricky Cardús (24è al matí) estava a més de dos segons i més de la meitat dels pilots van quedar fora del 107 per cent. No va ser el cas d'Elias i Rabat (al matí a un segon de la pole) ni de Cardús i Pons.

La caiguda de Viñales el va deixar masegat a les costelles i amb la moto trinxada, i es va perdre més de mig entrenament. A la tarda, abans que comencés a descarregar, novament Jakub Kornfeil tenia el millor temps, fins que el pilot de Roses, tot i el trànsit que hi havia a la pista, l'hi va prendre. Àlex Rins, magnífic sisè en el seu primer contacte amb la pista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)