Ral·lis

Barcelona aposta pels ral·lis

Motor. La capital catalana serà el 8 de novembre l'escenari de la sortida oficial del 48è Ral·li Catalunya-Costa Daurada, gràcies a l'acord al qual han arribat l'Ajuntament de la ciutat i el RACC

Barcelona serà l'escenari de la sortida oficial del 48è Ral·li Catalunya-Costa Daurada, que es disputarà entre el 8 i l'11 de novembre del 2012. La capital catalana rebrà, per primer cop, el mundial de ral·lis gràcies a l'acord al qual han arribat l'Ajuntament de la ciutat i el Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC), organitzador de la prova.

Amb aquesta acció, el consistori barceloní pretén potenciar la projecció internacional de la ciutat per la via dels grans esdeveniments esportius. En són altres exemples l'organització del mundial de natació del 2013 i l'acord amb el Circuit de Catalunya, on es disputa el mundial de motos i de fórmula 1, per invertir-hi anualment cinc milions d'euros.

La cerimònia de sortida oficial es farà a l'avinguda de la Catedral, el dijous 8 de novembre, a 2/4 de vuit del vespre, i els pilots participants faran un recorregut per la ciutat que encara s'ha de decidir. To seguit faran l'enllaç fins a Tarragona, on l'endemà es disputaran els primers trams cronometrats.

L'arribada del mundial de ral·lis a Barcelona anirà acompanyada d'altres activitats. De les 10 del matí a les dues del migdia, a l'avinguda de la Catedral, tindrà lloc el Bicicivisme, una activitat infantil que tindrà com a objectiu el foment de la seguretat viària dels nens, amb classes teòriques i pràctiques amb bicicleta. A 2/4 de dues del migdia, en un escenari encara per confirmar, es desenvoluparà l'Action for Road Safety, un esdeveniment que tractarà temes de seguretat viària. A primera hora de la tarda està prevista l'arribada dels cotxes des de Salou, on al matí hauran fet la prova de qualificació.

Els vehicles s'instal·laran a la plaça de la Catedral en règim de parc tancat. A 2/4 de sis de la tarda es farà públic l'ordre de sortida de la primera jornada, segons la base de la classificació de la qualificació del matí. Una hora més tard, i durant 30 minuts, els pilots signaran autògrafs als aficionats que ho desitgin. El moment culminant arribarà a 2/4 de vuit del vespre, quan Sébastien Loeb i Daniel Elena, amb el dorsal número u, es convertiran en els primers a descendir del podi de l'avinguda de la Catedral per fer el recorregut pel cor de la ciutat.

L'acord al qual han arribat l'Ajuntament i el RACC preveu que la sortida del ral·li des de Barcelona tingui continuïtat i es faci, també, les pròximes temporades. La ciutat ja havia tingut relació anteriorment amb altres competicions de ral·lis, com ara el Dakar. El 2005 va ser l'escenari de la sortida d'aquesta prova i va organitzar dues etapes. La primera, de només 50 quilòmetres, va tenir una especial a la platja de Castelldefels i la segona es va fer fins a Granada, últim punt de pas abans de fer el salt a l'Àfrica.

18 trams, 1.475,43 km i un tram urbà

El Ral·li Catalunya-Costa Daurada tancarà aquest any el campionat del món. Tindrà 1.475,43 quilòmetres de recorregut, 405,40 dels quals seran cronometrats en 18 trams (sis en cada jornada). La principal novetat d'aquesta edició, a més de la sortida oficial a Barcelona, és la incorporació d'un tram urbà a Salou el primer dia. Tindrà dos quilòmetres, serà mixt (asfalt i terra) i es disputarà al passeig Jaume I, paral·lel a la platja, i zones adjacents. Serà un gran tram espectacle amb el Mediterrani com a fons.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)