Ral·lis

L'oportunitat més clara per a Hirvonen

Motor. El mundial de ral·lis es reprèn amb el dels 1.000 Llacs, que Loeb ha guanyat dues vegades, malgrat que no el considera el seu preferit

Mentre Nasser al-Attiya confirmava ahir a Londres que una societat inversora qatariana serà l'any que ve la propietària de Citroën Racing, Yves Matton, director esportiu de la marca francesa, ho desmentia categòricament a Jyväskylä, on avui començarà el ral·li dels 1.000 Llacs, vuitena prova del campionat del món. Un ral·li en què, a diferència d'altres, no hi haurà possibilitat de triar pneumàtics –Michelin subministrarà únicament els compostos tous– i en el qual Mikko Hirvonen tindrà l'oportunitat més clara per aconseguir el seu primer triomf al volant del Citroën DS3. Això sí, per aconseguir-ho haurà de doblegar un Sébastien Loeb que amb cinc victòries en les proves disputades fins ara vola cap al que seria el seu novè títol mundial, tots consecutius.

Tot i haver guanyat dues vegades la singular prova finlandesa, amb uns trams rapidíssims i continus canvis de rasant, Loeb declara que aquest no és el seu ral·li favorit. “Sincerament, és difícil dir si lluitaré o no per la victòria. Tinc un avantatge tan important en el campionat que no em cal arriscar. Però si veig que tinc possibilitats de guanyar, ho faré”, diu l'alsacià, que ahir va ser el més ràpid tant en el shakedown com en el tram de qualificació (va precedir Jari-Matti Latvala, Mikko Hirvonen i Petter Solberg). Un senyal evident que Loeb no vol renunciar a res. Per a Hirvonen, córrer a casa –és de Jyväskylä– representa una motivació extra. Fa tres anys va vèncer i només pensa a repetir-ho. “Els dos últims anys em vaig sentir pressionat i no em va anar bé. Ara em trobo diferent, amb confiança, perquè sé que el Citroën DS3 anirà molt bé”, comenta el finlandès, que assegura que anirà amb compte per no arruïnar les seves possibilitats “dijous a la tarda”.

Amb només la victòria de Latvala a Suècia, a l'equip oficial de Ford li cal imperativament un nou triomf per redreçar una temporada decebedora. I guanyar el ral·li dels 1.000 Llacs sempre té valor afegit.

PROTAGONISTES

Els trams són fantàstics però els arbres queden massa a prop. No vaig a fons si no em sento totalment a gust
Sébastien Loeb
CITROËN
El ritme és tan elevat que en cas d'error no hi ha oportunitat de recuperar els segons perduts
Jari-Matti Latvala
FORD
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)