Més motor

El recital de cada any

Toni Bou deixa Fontajau sense respiració amb una exhibició sublim que li dóna el setè triomf en la cita de Fires

Adam Raga i el jove Pol Tarrés el van acompanyar en una final molt desigual

Toni Bou (Montesa) va sobrevolar una vegada més sobre la resta de mortals (pilots inclosos) en el 28è trial de Girona, disputat ahir a Fontajau, i va aconseguir el setè triomf, rècord absolut davant de Marc Colomer. Davant d'uns 3.000 aficionats –bàsicament públic familiar– el de Piera va deixar constància que les zones que als altres els semblaven impossibles o reptes faraònics per a ell només eren petits esculls que es podien superar no només amb tècnica i potència, sinó amb elegància. Un crac. Al podi el van acompanyar Adam Raga, que
va disputar el seu primer indoor amb la TRS de Jordi Tarrés, i el jove Pol Tarrés (Sherco), nebot de
Jordi.

En la primera volta Jeroni Fajardo (Beta) i Albert Cabestany (Sherco), per palmarès grans figures del mundial, van tenir enormes problemes en les sis zones amb figures geomètriques, contenidors, troncs gegants, ampolles de beguda refrescant i taps de cava i altres elements. Així, els fiascos (5 punts) es van anar succeint davant el desencís del públic, tot i que l'speaker s'esforçava a animar tothom. A primer cop d'ull, s'havien passat de frenada en la dificultat de les zones. En la segona volta, Adam Raga, patint i al límit de temps, va fer un parell de zeros i Tarrés també millorava les expectatives abans de l'entrada en acció del mestre solista de Piera, que actuava al costat del que presumptament ha de ser el seu successor, el basc Jaime Bustos, campió del món júnior. Quan el 16 vegades campió del món va posar-se davant els obstacles es va fer el silenci. Com Nadia Comaneci abans de clavar un 10. En dos segons d'elegància i savoir faire el primers dos zeros van caure com les fulles de tardor a la Devesa. Aquelles muntanyes que s'havien elevat impossibles davant els altres pilot, ells les escalava i les baixava com si res. El públic, lògicament, combinava els “oh” d'admiració amb les mostres d'eufòria col·lectiva.

En la final, amb Raga i Tarrés de testimonis, el recital de Bou va anar a més. L'estrident música de fons –que feia nosa– es va apagar. El campió va fer tres zeros seguits i va fer dues zones que cap dels altres havia aconseguit completar ni tan sols fins a la meitat. Per celebrar-lo, vuelta al ruedo. I ho escriu un antitaurí.

Ciutat de Girona
1r. Toni Bou (Montesa)
4
2n. Adam Raga (TRS)
17
3r. Pol Tarrés (Sherco)
22
4t. Jeroni Fajardo (Beta)
20
5è. Albert Cabestany (Sherco)
21
6è. Jaime Bustos (Montes)
21

LES ZONES

Semblaven impossibles però el campió les va completar amb gran serenitat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)