Més motor

POL ROSELL

CAMPIÓ DE LA SEAT LÉON EUROCUP

“El secret és anar ràpid però córrer amb el cap”

Ha guanyat les dues primeres edicions de la copa monomarca europea de Seat. És un campionat amb més de trenta cotxes, tots iguals, i ple de pilots que corren a sac. Quin és el secret?
El secret és evitar els problemes i pensar en global. És clar que has d'anar ràpid i guanyar carreres, però és vital mirar d'acabar sempre dins dels punts. Si en una cursa estàs tercer, per exemple, has de lluitar per tal de guanyar algun lloc, però també has de córrer amb el cap.
Novament el títol es va decidir al Circuit de Barcelona-Catalunya [l'1 de novembre], ara en lluita amb Stian Paulsen.
Amb la victòria de dissabte el títol es va posar molt a favor meu. Diumenge Paulsen estava molt enrere [15è en la primera volta] i la veritat és que em va tocar els nassos que molts pilots el deixessin passar com si res. Va arribar a rodar cinquè, però havia de ser segon, com a mínim.
Amb 24 anys i després de dos títols seguits en la León Eurocup, quin serà el seu pròxim pas. Repetir un tercer any?
No, no repetiré l'Eurocup un tercer any. Hi ha diverses possibilitats, com ara les TCR Series o l'Audi TT Cup. Si pot ser vinculat amb Seat, millor. Ja he fet una prova de les TCR [a mitjan juliol, a Àustria], amb el Volkswagen Golf [desenvolupat per Seat Sport], i vaig guanyar una cursa. La TT Cup pot semblar un pas enrere, però caldria veure quines portes et pot obrir més endavant, si guanyes.
I els GT [curses de resistència amb cotxes de gran turisme]?
Ja he corregut en els GT, i són un món a part, un altre tipus de pilots. Has de trobar un gentleman driver que confiï en tu, o que et fitxi una marca oficial.
Li agrada el DTM [el campionat alemany de turismes]?
Sí que m'agrada. Però allà busquen un perfil de pilot jove que vingui dels fórmules. Jo sóc jove, però no tinc aquest perfil. Audi fa uns testos per escollir pilots, però t'han de cridar, i no crec que tingui l'oportunitat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)