Més motor

Aleix Espargaró: “Jorge es mereixia ser campió”

Motociclisme. El vallesà considera que la polèmica entre Rossi i Márquez ha servit, de manera injusta, per treure valor al títol del pilot mallorquí

L'endemà de tancar l'any amb uns entrenaments a Xest positius per a Suzuki, Aleix Espargaró va repassar els seus resultats en la primera temporada amb la marca japonesa i va opinar sobre la polèmica entre Valentino Rossi i Marc Márquez en les dues últimes proves.

El vallesà va ser sincer i va reconèixer que la seva temporada hauria pogut ser millor: “No n'estic gaire satisfet. Acabar en l'onzena posició del campionat no era l'objectiu que teníem ni Suzuki ni jo, que era lluitar per posicions més altes. No hem fet evolucionar la moto tant com esperàvem. El Maverick i jo ho hem intentat al màxim totes les curses. Jo he fet massa zeros. A Barcelona vaig caure, a Itàlia em vaig retirar i a França vaig trencar el motor. Tot i així, en alguns moment de la temporada he estat força competitiu.” Amb tot, considera que, després del treball fet a Xest, s'obre una finestra d'esperança: “Hem marxat dels tests de València satisfets. Amb motor nou i electrònica nova millorarem més.”

També va dir que caldrà fer molta feina amb els nous pneumàtics, que a partir del curs que ve seran de la marca Michelin: “Ens creen problemes. No havia caigut mai tres vegades en un test, i una va ser molt forta. Ens costa entendre el funcionament del pneumàtic del davant. Ha passat a molts pilots. Hi ha hagut més d'una vintena de caigudes. Una animalada. És el començament d'una nova era. Hem d'entendre el pneumàtic, canviar la moto, el repartiment de pesos...” Espargaró creu que, amb una bona pretemporada, l'any que ve pot aspirar a millors resultats: “Sent una persona positiva, si fem una bona feina podem lluitar per estar entre les sis primeres posicions del mundial i lluitar pels podis. Una mica com ha fet Andrea Iannone aquest any.”

Mal al motociclisme

En un acte solidari de l'empresa de nutrició canina i felina Terranova CNC i l'associació SOS Galgos en favor de l'adopció de gossos llebrers maltractats –Espargaró, que té dos beagles, és un gran amant dels animals–, el de Granollers va parlar a bastament de l'episodi que ha marcat el final de temporada, la polèmica entre Valentino Rossi i Marc Márquez: “Que s'hagi decidit el títol al final, lluitant tants pilots i tan bons, és genial per al nostre esport, però el que ha passat fora de la pista ha estat nociu, un desastre, amb tantes declaracions i tanta polèmica.” Espargaró espera que la tensió de les últimes setmanes es vagi refredant: “Òbviament a Valentino li ha fet molt de mal perdre el títol. Sap perfectament que, amb 36 anys, lluitar per un títol és molt complicat, i l'ha perdut. Evidentment que estarà molt tocat un temps, però jo crec que tot tornarà a la normalitat. Potser Valentino i Márquez no tornaran a tenir la relació que tenien, però al final això són curses. Mentre hi hagi respecte entre els pilots...” També creu que, a causa de la polèmica, no es dóna prou valor al tercer títol de Moto GP de Jorge Lorenzo: “El que em sap més greu és que no s'hagi donat el valor que té al títol de Jorge. Ha estat el més ràpid de l'any amb diferència. Han dit que l'ha ajudat Márquez, però si a mi Márquez m'ajudés, sincerament, no guanyaria mai una cursa. El títol de Lorenzo l'ha guanyat a la pista i se li ha de donar valor. Entenc que Valentino pugui sentir-se malament, perquè creu que Márquez ha jugat amb ell. A mi no m'ho sembla gaire, però entenc que estigui malament pel fet de perdre un títol amb 36 anys.” També va parlar de la caiguda de Márquez a Sepang, suposadament per un cop de peu de l'italià: “Entre els que estem dintre del mundial ningú va veure cap coça. Sí que és cert que Valentino aixeca la moto, surt de la traçada i fa caure Marc. Per això se'l va sancionar i va sortir últim a València.” I va continuar: “El que hem de fer és córrer, respectar les nostres marques i intentar guanyar sempre. Sí que és veritat que Marc va ser força agressiu en els avançaments a Valentino, però ell sempre ha conduït així, i a la gent li agrada. Molta gent és fan de Marc pel seu pilotatge agressiu, i no canviarà de cap manera.” Finalment, va desitjar que les aigües tornin a baixar calmades: “Entenc que a Rossi li dolgui perdre el desè títol i que no li doni la mà ni ara ni en tres mesos, però el respecte ha de tornar.”

LES REACCIONS

No estic gaire satisfet de com ha anat aquesta temporada. El meu objectiu i el de Suzuki era lluitar per posicions més altes
La polèmica entre Rossi i Márquez no ha afavorit el nostre esport. Sap greu que no es doni valor al títol de Lorenzo
Aleix Espargaró
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)