Editorial

L'EDITORIAL

25 anys d'una final que va ser un inici

Per títols i, més important encara, per la manera com els ha aconseguit, pel futbol que ha enamorat el món

Avui fa 25 anys que el Barça va guanyar a l'estadi de Wembley, a Londres, la copa d'Europa de futbol per primera vegada. Difícilment hi deu haver algú a Catalunya que segueixi, per la via que sigui, l'actualitat que no ho sàpiga. Fa 25 anys, el Barça es va fer gran també esportivament parlant, perquè estaríem d'acord que amb recopes i copes de Fires no s'anava enlloc.

El millor de recordar els 25 anys del dia que un gol del Barça va fer feliç tanta gent és que aquell èxit no va ser un fet aïllat ni el final de res, sinó un inici. Perquè encara que el dream team de Cruyff no va poder aixecar una segona orelluda, 25 anys després, el Barça acumula cinc copes d'Europa i ja ningú dubta que, futbolísticament parlant, també és un dels més grans. Per títols i, més important encara, per la manera com els ha aconseguit, pel futbol que, amb diferents entrenadors i jugadors, ha enamorat diferents generacions d'aficionats d'arreu del món.

Fa quinze anys, en el primer any de vida d'aquest diari, el titular de la portada del 20 de maig del 2002 va ser: “10 anys passant gana.” El Barça ni guanyava, ni jugava ni el present d'aquell moment feia pensar en un futur com el que ha esdevingut. Des de llavors, Ronaldinho, Rijkaard, Iniesta, Messi, Guardiola, Neymar, Luis Enrique i tants i tants jugadors, entrenadors i directius han capgirat la història. Sempre amb el llegat i el mestratge de Cruyff ben present.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)