Editorial

L’EDITORIAL

Ona Carbonell: una trajectòria fabulosa

Amb vint medalles en sis campionats del món, ja és una de les millors esportistes catalanes de tots els temps

La barcelonina Ona Carbonell va sumar en la primera prova de natació sincronitzada del mundial la seva vintena medalla en un campionat del món, fet que la converteix en una de les millors esportistes catalanes de tots els temps. I el campionat tot just acaba de començar. Amb 27 anys la nedadora del CN Sabadell ha arribat a la cita en el millor moment de la seva trajectòria i no ho ha fet sola. La col·laboració de l’entrenadora Esther Jaumà i les exnedadores Andrea Fuentes i Gemma Mengual també ha estat clau perquè el sacrifici constant de Carbonell continuï tenint premi.

Carbonell ha participat en sis campionats del món absoluts i en tots ha guanyat alguna medalla. Són dotze anys al màxim nivell en una modalitat en què el desgast és molt alt i en què moltes grans figures internacionals ho deixen al cap de tres o quatre mundials.

És evident que la campiona Svetlana Kolesnitxenko encara està un esglaó per sobre de Carbonell, però també ho és que ahir la catalana va fer el millor exercici tècnic de la seva vida i que encara queda la prova del solo lliure, on el seu rendiment sol ser encara més alt. A més, en l’últim campionat del món Carbonell no es va plantejar en cap moment aspirar a la medalla d’or i ara ha vist que no és una meta inabastable. El seu lideratge, a més, ha de servir perquè la natació sincronitzada catalana recuperi l’esperit competitiu que va tenir en l’era d’Anna Tarrés.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)