Opinió

El domini blaugrana en l’OK Lliga

S’ha perdut l’emoció de conèixer el campió de lliga en el darrer instant

El FC Barcelona ha guanyat els darrers quatre títols de l’OK Lliga d’hoquei sobre patins de manera consecutiva, i el darrer el va aconseguir amb força claredat, quan faltaven tres jornades per al final de la competició i a la pista del seu rival més directe i un dels més històrics, el Reus Deportiu. D’aquestes quatre últimes lligues guanyades pels blaugrana, la que va trigar més a arribar va ser la de la campanya 2014/15, en què el títol es va concretar en la 28a jornada, dues abans del final. I el campionat de lliga que el Barça va aconseguir amb més anticipació va ser l’anterior, ja que el va guanyar quan encara faltaven quatre partits per disputar, en la 26a jornada. No hi ha dubte que la superioritat blaugrana respecte als seus rivals ha estat manifesta en les darreres quatre temporades i s’ha perdut l’emoció de conèixer el campió en el darrer instant, com va passar el curs 2012/13, en què el Liceo es va emportar el títol en l’última jornada per un sol punt més que el Barça. O en la campanya 2010/11, en què el Reus Deportiu també va ser campió en el darrer partit, i fins tres jornades abans del final tenia dos rivals, el Liceo i el Barça, que encara aspiraven a ser campions.

En alguns cercles, ja s’ha començat a pensar si caldria tornar a una lliga que tingués un play-off després de la fase regular per decidir el campió –com es fa en la lliga italiana–, ja que d’aquesta manera hi podria haver més igualtat i emoció fins al final. S’ha de recordar, però, que el campió de lliga des de la temporada 2000/01 fins a la 2008/09 es va decidir pel sistema de play-off, i el títol sempre va ser per al Barça. En aquelles nou temporades en què hi va haver una lliga amb una fase regular, un play-off i una final entre dos equips per decidir el campió, el FC Barcelona va guanyar nou títols consecutius. Amb el format actual de la competició, amb una lliga a doble volta –amb setze o catorze equips– i sense final, s’han disputat les darreres vuit lligues, de les quals els blaugrana n’han guanyat sis; el Reus, una, i el Liceo, l’altra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)