Editorial

L’EDITORIAL

La irrepetible immensitat de Pau Gasol

Màxim anotador de la història dels europeus, és més rellevant veure com ha dominat el bàsquet del continent durant gairebé dues dècades

És possible que Pau Gasol jugui a un alt nivell fins passats els 40 anys (en té 37), però el que pugui fer a partir d’ara difícilment podrà variar el judici sobre un jugador que, de tan diferent de la resta com és, haurà dominat el panorama del bàsquet europeu durant gairebé dues dècades. Ahir es va convertir en el màxim anotador absolut dels campionats d’Europa de seleccions. La simple lectura de les llegendes que ha anat desbancant en el rànquing (Gallis, Parker, Nowitzki...) estalvia molts comentaris. A més, el rècord que deixarà establert quan acabi el seu pas per aquest europeu perdurarà molts anys. Gairebé per sempre, perquè l’Eurobasket es jugarà a partir d’ara cada quatre anys.

Cada vegada que s’apropa un europeu, la pregunta és la mateixa: alguna selecció té un jugador capaç d’aturar Pau Gasol? I la resposta és habitualment negativa. Però el més rellevant és que la jerarquia del pivot dels Spurs al continent europeu s’hagi mantingut durant tants anys. Pau Gasol va irrompre en l’ACB amb tanta força que només hi va jugar un any perquè va passar, de cop, a ser titular en l’NBA.

Té dos Anells de campió de l’NBA i busca el tercer. Té ors europeus, mundials i plates olímpiques –en els Jocs, l’or té amo perpetu–. És un talent enorme dels que només sorgeixen de tant en tant, però també un producte genuí del bàsquet català. Tot i que ha de jugar amb Espanya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)