Opinió

Els tècnics

Per què sempre es parla de Messi i de Cristiano i no d’Iniesta?

Parlem de dos jugadors tècnicament bons. Un d’actual i un altre retirat fa trenta-sis anys. L’actual és Iniesta, de qui per exemple Menotti es preguntava que com era que quan es parlava de qui era el millor jugador sempre es parlava de Messi i Cristiano i no d’Iniesta. Els que s’hi han enfrontat diuen que quan té la pilota als peus no hi ha qui li prengui, que és imprevisible i que resol en positiu qualsevol problema. Un defensa del Barça explicava que quan dubtava de com iniciar el joc si tenia Iniesta a prop ho tenia solucionat, li passava la pilota i ja està. La diferència amb Messi, tot i haver marcat gols decisius tant amb el Barça com amb la selecció espanyola, és l’efectivitat. Messi quasi sempre tira a porta i Iniesta, tan exacte en la passada, quan per xutar la impulsa amb més força se li desvia cap amunt o cap a la dreta. Un consell de profà seria: ja que quan xuta fort l’erra, que en comptes d’apuntar cap a l’angle apunti cap al porter i aleshores amb la desviació natural segur que encerta porteria. Quan pensava que aquesta teoria era irrefutable, arriba el partit amistós contra Costa Rica i Iniesta ens contradiu, com sovint passa en el futbol, fent un golàs creuat de dreta a esquerra, això sí, tocant el porter abans d’entrar.

L’altre tècnic al qual em volia referir era Carles Rexach, de nou d’actualitat després de la magnífica entrevista que li va fer Lluís Canut a l’espai Quan s’apaguen les llums, de TV3. El seu toc i la precisió i la potència del seu xut eren proverbials. Quan es pot tornar a veure un partit d’aquells anys s’aprecia la quantitat de pilotes, quasi sempre ben jugades, que tocava durant un partit. Els seus coneixements van ser valorats per Johan Cruyff, amb qui va compartir la direcció tècnica de l’equip. En ser un home de club disposat a fer el que calgués, va salvar els mobles moltes vegades. I, com va dir a l’entrevista, quan li van donar l’oportunitat d’entrenar el primer equip va ser per fer “de bomber” en alguna situació difícil. Llàstima que no en poguéssim gaudir amb tota la confiança de la directiva per poder, la temporada 2001/2002, projectar un equip a la seva manera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)