Opinió

La igualtat va per zones

Hi ha fins a vuit equips amb només tres punts de marge, una victòria

Després de les vuit primeres jornades de l’OK Lliga, superat el primer quart de la competició, és evident que hi ha força igualtat en les diverses zones de la classificació i que això comporta emoció i incertesa. Ja s’han definit tres zones molts clares, la del títol, la de la lluita per entrar en la copa al final de la primera volta i en les competicions europees a final de curs i la de la zona de descens.

El Barça, el Liceo i el Reus han presentat les seves credencials per lluitar pel títol i classificar-se per a la lliga europea, i els enfrontaments directes que s’estan disputant en aquestes jornades ho estan acabant de posar de manifest. Els blaugrana i els gallecs estan empatats a punts i els roig-i-negres, a només tres punts.

Després hi ha fins a vuit equips amb només tres punts de marge –una victòria–, que els fa pujar i baixar llocs en la taula d’una jornada a l’altra. La seva lluita inicial és ficar el cap en la copa al final de la primera volta, i allunyar-se de les posicions de descens. Dos equips més estan just al darrere d’aquest gruix d’equips, i el tretzè, ocupant la primera posició de permanència –el Caldes–-, és a només dues victòries (sis punts) de la quarta posició, que dona dret a jugar la lliga europea, un lloc que ocupa el Lleida.

Finalment, les tres places de descens les ocupen els tres equips que van pujar, el Palafrugell, l’Asturhockey i l’Arenys de Munt. Tot i haver-se quedat una mica despenjats en la classificació, han fet partits molt dignes, amb força resultats ajustats –els empordanesos han perdut tres partits per la mínima– i amb poques golejades, els asturians només en van encaixar dues en els dos primers partits contra els dos primers classificats.

Un dada numèrica de la igualtat de la lliga és que dels 64 partits que s’han disputat en les primeres vuit jornades, gairebé la meitat –el 46,8%– han acabat amb una victòria per la mínima diferència d’un gol o amb un empat. La xifra puja al 70,3% si s’incorporen les victòries per només dos gols.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)