Opinió

Nosaltres no cremem punts, ni banderes

El futbol a Espanya necessita un cirurgià fi, que talli la mala herba de la violència, de la injustícia

No cremem punts, els equips catalans, els guanyem un a un. Al camp, amb la força de voluntat de jugar bé i mostrar la cara més esportiva del futbol. Els arbitratges ara semblen especialment erronis –presumptament, que si no el 155 ens esclafa–, ja que erren tant i tant que segur que una part és per nosaltres. Sense malfiar-nos d’una errada contra el Betis que al Barça li va costar la lliga passada, ni del càstig per a l’afició de l’Espanyol que representa jugar en els dies i les hores que juguen. Pura casualitat, diran els legalistes del mercat, els mateixos que davant l’espoli del Museu de Lleida per regalar-lo a Sixena –de les obres de Sixena que són a Madrid no diuen res– s’obliden del mercat capitalista per acabar defensant el trio –sempre els maleïts tripartits–, això és: OPUS –ergo PP–, el Vaticà i el PSOE.

No cremem punts en futbol, els guanyem amb un Barça que aposta pel bon joc, un Girona amb un sistema defensiu fort i seriós i un Espanyol amb una ambició més fèrria que els darrers anys. Hem tret dels camps la violència, el feixisme i l’extrema dreta, hem reclamat llibertat i democràcia, hem estat participatius com ningú. Tots els clubs catalans de primera aposten pel planter, que vol dir formació i esportivitat. La resposta del futbol espanyol ha estat d’escàndol. Insults als clubs i a Catalunya, jutges presumptament sospitosos i, per colofó, el rebuig dels nostres símbols, acceptats arreu com a bandera de lluita democràtica i befats amb ànim venjatiu que esdevé bressol d’odi a l’Espanya del tripartit repressor.

Nosaltres no cremem punts ni banderes, les estimem totes sempre que siguin democràtiques, que acostin persones, pobles i cultures. Ens movem amb la idea que l’esport que és ciutadania, com deia Josep Suñol president del Barça, assassinat pels franquistes.

El futbol a Espanya necessita un cirurgià fi, que talli la mala herba de la violència, de la injustícia en els judicis als terrenys de joc, que aporti serenor i civilitat. Això no ho pot fer un repressor còmplice del PPSOEC’S, ho ha de fer gent que cregui en la llibertat i la igualtat. Persones que estiguin abraçades fermament a aquests valors universals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)