Editorial

L’EDITORIAL

Un estat que no accepta la democràcia

La nostra funció com a diari esportiu no és exhibir una ideologia política, però no podem quedar callats davant l’Estat espanyol

El Tribunal Suprem espanyol va decidir ahir per unanimitat mantenir a la presó Oriol Junqueras, vicepresident de la Generalitat. Els experts, no només els independentistes, ja han advertit que els delictes dels quals se l’acusa, sobretot els de rebel·lió i sedició, no és que estiguin agafats amb pinces, és que no s’aguanten per enlloc. La decisió és una venjança política pels resultats electorals del 21-D –majoria absoluta independentista– i envia un missatge al president català, Carles Puigdemont, que serà detingut tant sí com no quan trepitgi el territori d’Espanya, que, amb la connivència fins ara d’Europa, ha deixat la democràcia de banda per lluitar contra els independentistes. Tot i que la nostra funció com a diari esportiu no és exhibir un posicionament explícitament polític, els fets actuals són de tal gravetat, amb el conseller Joaquim Forn i els Jordis també a la presó, que tampoc podem quedar-nos de braços plegats. Exigim que es restitueixi com abans millor el govern il·legítimament cessat per Rajoy i que aquest actuï en conseqüència davant les accions més pròpies d’una dictadura que d’una democràcia de tots els poders espanyols. Els partits que governaran Catalunya no poden renunciar als seus principis polítics sota l’amenaça que els seus dirigents siguin enviats anys i anys a presons espanyoles, com si fossin terroristes. Caldrà mobilitzar-nos perquè la nova operació contra Catalunya tot just ha començat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)