Editorial

L'EDITORIAL

El batibull injustificable de les seleccions

En ple segle XXI, no té cap sentit que les federacions s'apropiïn
de la força de treball dels clubs en plena competició

Vist que és probable que Messi pugui jugar dissabte vinent contra l'Alavés, és un moment oportú per denunciar novament la tirania de les federacions –que voreja la usura– i la incompetència de la LFP. Les federacions generen una part ínfima del negoci futbolístic, però, en canvi, en ple segle XXI, continuen arrogant-se el dret d'apropiar-se de la força de treball de les empreses –avui dia, els clubs de futbol ho són, independentment de la seva situació legal– i utilitzar-la en benefici propi. És una situació anacrònica, amb arrels gairebé feudals.

Les competicions de seleccions han de tenir el seu espai, però no té cap sentit que es vagin escampant al llarg del calendari. S'han de repartir els espais amb les competicions de clubs i amb prioritat absoluta per a aquests últims, que són els que formen, fitxen i paguen els salaris dels jugadors. Totes les competicions de seleccions, a l'estiu. I no s'hi val argumentar que hi ha una pòlissa que cobreixi lesions. Quina gràcia li faria al Barça rebre 3 milions d'euros i perdre Messi per tres mesos...

L'altra part de la qüestió és la incongruència de tenir lligues professionals de vint equips. Amb divuit o setze a primera divisió seria suficient. La competició seria més exigent i ens estalviaríem la surrealista arrencada de la lliga en plena canícula i l'aturada immediata per jugar partits que no aporten res més que diners per a la FEF.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)