Editorial

L'EDITORIAL

El torn dels Jocs Paralímpics

32 esportistes catalans formaran part de la delegació espanyola que competirà
en els Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro

Ja tenim a tocar els Jocs Paralímpics de Rio. Serà la quinzena edició de la competició olímpica per a esportistes discapacitats que es disputa des l'any 1960, quan es va atorgar la condició de Jocs Paralímpics a la novena edició dels Jocs de Stoke Mandeville, que des del 1948 aplegaven els millors esportistes discapacitats del món. Els Jocs Paralímpics no tenen ni la mateixa dimensió ni el mateix seguiment mediàtic que els Jocs Olímpics, i a Rio de Janeiro encara patiran més per les retallades que s'han fet a tot allò que estava previst inicialment.

Sigui com sigui, ningú pot treure als participants en els Jocs Paralímpics el seu dret a lluitar per la glòria com van fer fa unes setmanes Phelps, Bolt i companyia. Més de 4.000 esportistes d'arreu del món lluitaran per guanyar alguna de les medalles que es repartiran en les 528 proves que es disputaran de 22 esports.

La delegació del Comitè Paralímpic Espanyol la formaran 126 esportistes (110 competidors més 16 de suport), del quals 32 (25 i 7) són catalans. Fa quatre anys, a Londres, els esportistes catalans van guanyar en els Jocs Paralímpics 12 medalles (1 or, 6 plates i
5 bronzes) de les 42 que va aconseguir la delegació espanyola. Hi haurà esportistes catalans participants en atletisme, bàsquet, boccia, ciclisme, futbol 5, natació, tennis, tennis de taula i vela.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)