Editorial

L'EDITORIAL

El patinatge català triomfa en el món

Els deu títols mundials del CPA Olot des del 2004 només s'expliquen per la passió, el talent i la feina que fan en el club

Els grups de xou, la modalitat que més s'assembla a la natació sincronitzada en el patinatge, viu un boom a Catalunya que està servint també per revitalitzar en molts clubs l'interès per a aquest esport minoritari per als més petits. Èxits internacionals com els d'ahir del CPA Olot, el CPA Girona i el CP Parets reforçaran, doncs, l'aposta que s'ha fet des dels clubs, que veuen com l'esport també es pot veure des d'un vessant artístic. Com en el cas de l'hoquei sobre patins, la federació espanyola s'espavilarà ben aviat a fer seva la feina dels clubs de Catalunya, que sovint es queixen de falta de suport. L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, es va queixar ahir públicament que la Federació Espanyola de Patinatge –que tant es vanta de la seva rellevància internacional– continua sense donar suport econòmic als clubs que es classifiquen per als campionats d'Europa i del món i que continuen fent un doble esforç, el de treballar dia a dia amb el planter i el d'aconseguir els recursos econòmics que fan falta per aspirar als grans títols internacionals. Que el patinatge sigui un esport minoritari no treu –sinó al revés– rellevància a la ratxa històrica de l'Olot. Acumular deu títols mundials des del 2004 sempre contra rivals diferents, amb patinadors diferents, canvis generacionals i l'empenta dels equips que vénen al darrere només pot tenir una explicació: passió, talent i feina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)