Editorial

L'EDITORIAL

La trama de Mendes implica el Real Madrid

L'ocultació dels drets d'imatge de Cristiano i altres jugadors és una operació que difícilment el club blanc podia desconèixer

A poc a poc i gràcies a les informacions periodístiques de diversos mitjans, tots de fora de l'Estat espanyol, es va coneixent com funcionava l'operació que pot conduir un grapat de jugadors i exjugadors del Real Madrid a rendir comptes amb l'Agència Tributària. No estem parlant de casos aïllats i més si es dóna la coincidència que tots els afectats han estat o són representats per l'agència d'un dels homes amb més poder del futbol mundial, el portuguès Jorge Mendes. El modus operandi dels futbolistes –i també de José Mourinho en la seva etapa com a entrenador del club blanc–és de manual de bàsica per a l'evasió d'impostos: tributar en paradisos fiscals una bona part dels ingressos per drets d'imatge –milionaris, d'altra banda– per estalviar haver de pagar d'un 15 a un 51% d'allò que has ingressat. L'exemple de Modric és ben paradigmàtic. A Luxemburg, l'impost de societats pot arribar a ser gairebé nul, o sigui que tots els ingressos per drets d'imatge van a la butxaca del jugador i del seu representant. Ronaldo hauria fet el mateix, però a més gran escala, igual que Carvalho, Coentrão i Di María, entre d'altres. És difícil defensar que un club com el Real Madrid i un empresari com Florentino Pérez –que pagava una part d'aquests drets– no estiguessin al corrent de com gestionaven els seus ingressos alguns dels seus principals jugadors. Això també mereix una explicació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)