Editorial

L'EDITORIAL

La fase de grups s'ha de replantejar

La meitat o més dels equips no tenen prou nivell i això fa que la competició no arranqui de veritat fins als vuitens

La lliga de campions és modèlica en molts sentits i és indiscutiblement la competició de futbol més atractiva del món, fins i tot per sobre dels tornejos de seleccions. Ara bé, té un problema i és ben conegut per tothom. Fa temporades que la fase de grups que ahir es va completar va perdent interès per la falta de competitivitat de la meitat dels equips o més. Gairebé cada any, els setze que tothom pronostica que es veuran les cares en els vuitens de finals són els que obtenen la classificació. Els que diuen que la Champions no comença ben bé fins al mes de febrer, doncs, no estan gaire equivocats. Els grans d'Europa, per molt malament que facin les coses –per exemple el Bayern en aquesta primera fase–, saben que com a mínim tenen el segon lloc assegurat perquè el potencial de rivals com el Ludogorets, el Basilea, el Celtic, el M'Gladbach, el CSKA, el Bruges, el Besiktas, el Rostov, el Legia o el Dinamo de Zagreb –per citar-ne alguns– està a anys llum del nivell dels grans del continent.

La UEFA, temorosa de perdre el negoci, no vol sentir a parlar d'una gran lliga europea de tots contra tots, però probablement haurà de pensar algun sistema mixt perquè les federacions i els clubs petits no perdin bous i esquelles i els aficionats no s'hagin d'empassar partits indignes d'una competició que teòricament ha d'oferir el millor futbol del planeta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)