Editorial

L'EDITORIAL

Un informe McLaren demolidor

Els dirigents russos en són responsables, però també ho són l'Agència Mundial Antidopatge, el COI i les federacions internacionals

La segona part de l'informe McLaren sobre el dopatge en l'esport rus, que es va conèixer ahir, referma el que ja s'explicava en la primera part, feta pública el mes de juliol, abans dels Jocs de Rio. A Rússia es va muntar una operació de dopatge d'estat que no només va servir per situar-la al capdavant del medaller en els Jocs d'hivern de Sotxi del 2014, sinó que també va arribar als Jocs d'estiu del 2012, a Londres, i al mundial d'atletisme del 2013, a Moscou. Mil esportistes russos de 30 esports diferents s'haurien vist beneficiats, entre el 2011 i el 2015, de la manipulació de les mostres que s'enviaven a analitzar. L'informe afirma, també, que és impossible saber quan va començar tot plegat.

Tots els estaments esportius de Rússia estarien implicats en la trama, tot i que el govern rus ho va negar ahir. Els dirigents russos en són responsables, però també ho són l'Agència Mundial Antidopatge (AMA), el COI, les federacions internacionals..., tots els organismes encarregats de vetllar per la netedat de l'esport. L'AMA ja tenia indicis el 2010 que alguna cosa passava a Rússia i va trigar molt a actuar, tot i que posteriorment hagi agafat el bou per les banyes. No cal ni recordar la tebior del COI amb Rússia a Rio i fa la impressió que moltes federacions internacionals han estat més preocupades de veure si els afectava o no a si mateixes que no pas a posar tots els esforços per lluitar contra el dopatge. Així fer net serà més difícil.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)