Editorial

L'EDITORIAL

El COC serà el que sigui Catalunya

El comitè català no serà reconegut pel COI fins que Catalunya no ho sigui com a país sobirà per la comunitat internacional

El futur del Comitè Olímpic de Catalunya, que torna a caminar i a fer-ho de debò, dependrà del futur polític que emprengui tot el país. De tots els objectius lloables que s'ha proposat l'entitat, el més cridaner i també ambiciós és el reconeixement per part del Comitè Olímpic Internacional. És evident que això, en la situació actual de Catalunya –una comunitat autònoma dins del regne d'Espanya– és una utopia o una entelèquia. El COC serà reconegut internacionalment en la mateixa mesura que ho sigui Catalunya. L'esport probablement hi pot ajudar si entén que té totes les de guanyar en un país sobirà en un futur a curt o mitjà termini. I aquesta és una de les altres tasques que vol emprendre el COC, que el sector esportiu visualitzi clarament els beneficis de la independència política. En altres àmbits també hi ha organitzacions que fan aquesta feina i ara en l'esport també en tindrem una. Que el COI i altres organitzacions internacionals també sàpiguen que ja hi ha un comitè olímpic actiu a Catalunya també és, malgrat que el reconeixement sempre serà una qüestió política, un símptoma que la internacionalització de la causa catalana és imparable, també en l'esport. Que el Comitè Olímpic Espanyol posi el crit al cel també fa més visible la causa olímpica catalana, que ha aconseguit, a més, unir en una mateixa junta directiva la UFEC i la Plataforma Pro Seleccions, que no sempre han anat de bracet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)